Ingezonden persbericht


Internet Security Systems beschermt klanten preventief tegen nieuwe Microsoft-kwetsbaarheden

ISS X-Force waarschuwt voor kwetsbaarheden in de Microsoft Email Exchange SMTP-server en de TCPIP.SYS-driver

Capelle a/d IJssel, 18 april 2005 - Internet Security Systems (ISS) (Nasdaq: ISSX) biedt preventieve bescherming tegen kwetsbaarheden die Microsoft op 12 april bekendmaakte. Het gaat om de volgende kwetsbaarheden: MS05-009, MS05-016, MS05-017, MS05-019, MS05 020, MS05-021, MS05-022 en MS05-023. Twee van deze kwetsbaarheden vormen volgens het X-Force-onderzoeksteam van ISS een groot risico voor bedrijven. Deze kwetsbaarheden komen voor in de Microsoft Email Exchange SMTP-server en in de TCPIP.SYS-driver.

Het X-Force-onderzoeksteam ontdekte in het Microsoft Exchange Server Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) de ernstigste van de twee kwetsbaarheden. Ondernemingen maken op grote schaal gebruik van de Microsoft Email Exchange SMTP-server voor zakelijke e-mail en messaging. De buffer-overflow van deze server is kwetsbaar. Hierdoor kan een hacker de volledige controle over een bepaalde machine en alle e-mails op de server krijgen, zonder tussenkomst van de gebruiker of authenticatie via Exchange Server 2000.

Bedrijven die ISS-producten gebruiken, die deel uitmaken van het Proventia Enterprise Security Platform of van de Managed Services van ISS, zijn preventief beschermd. Voor meer informatie over geïnfecteerde infrastructuren of over de methoden die Microsoft adviseert om schadelijke effecten van de kwetsbaarheden tegen te gaan: www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms05-apr.mspx. Meer informatie over de waarschuwing van ISS X-Force: http://xforce.iss.net/xforce/alerts/id/193.

Internet Security Systems
Internet Security Systems, Inc. (ISS) (Nasdaq: ISSX) is met zijn beveiligingsproducten en -diensten tegen internetbedreigingen de vertrouwde beveiligingspartner voor wereldwijd opererende bedrijven en overheden. ISS levert sinds 1994 bewezen kosteneffectieve oplossingen en vermindert aansprakelijkheids- en bedrijfsrisico's voor klanten wereldwijd. De producten en diensten van ISS zijn gebaseerd op proactief beveiligingsonderzoek door ISS X-Force, het gerenommeerde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ISS. ISS heeft zijn hoofdkwartier in Atlanta (VS) en vestigingen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten. Het hoofdkantoor voor Europa is gevestigd in Brussel.