PERSBERICHT - 2005-04-18

36 arrangementen in Even weg naar Lorraine

Nieuwe brochure met tips voor korte vakantie

De Noord-Franse regio Lorraine heeft een nieuwe brochure met tips voor korte vakanties uitgebracht. Het aanbod in de Nederlandstalige brochure bestaat uit 36 arrangementen, voornamelijk in de Vogezen, de Franse Maasstreek en de directe omgeving van Nancy. De reizen zijn samengesteld rondom themas als Art Nouveau (Nancy), wandelen en fietsen (de Maasvallei), shoppen (Metz), ontspanning (Vittel) en sport en natuur (de Vogezen).

Vele extras
De 24 paginas tellende brochure Even weg naar Lorraine biedt verschillende suggesties voor een korte vakantie verspreid over de hele regio Lorraine. In de arrangementen zijn naast een overnachting en een diner vaak vele extras bij de prijs inbegrepen, zoals een picknick in de bossen, een privé stadstour per taxi, kookles rondom het thema De Truffel, een trektocht per ezel of een dag vliegvissen. Daarnaast bieden sommige arrangementen ook een speciaal aanbod met kortingen in een bepaalde periode of een gratis derde overnachting inclusief ontbijt.

De vakantieganger verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties (van één tot vier sterren) waar sfeer en originaliteit voorop staan. Zo vind je in de nieuwe gids moderne hotels, maar ook gezellige, kleinere auberges waar de waard garant staat voor een ontspannen verblijf. Elk arrangement is uitvoerig omschreven met een typering van de sfeer, het restaurant, nabij gelegen bezienswaardigheden en suggesties voor uitstapjes. Centraal bij alle 36 korte vakanties staan ontspanning en culinair genieten. Een arrangement is te boeken vanaf Euro 72,- per persoon.

Korte vakantie
De relatief korte afstand naar Lorraine, nog geen vijf uur rijden met de auto, maakt het een ideale bestemming voor een korte vakantie gedurende het hele jaar. Vanaf Utrecht bedraagt de afstand naar de Lorraine (afhankelijk van het reisdoel) ongeveer 450 kilometer. Vele Nederlanders doorkruisen Lorraine zomers op weg naar het zuiden en staan niet stil wat deze regio zoal te bieden heeft.

Informatie
De brochure Even weg naar Lorraine is verkrijgbaar bij het Comité Régional du Tourisme de Lorraine, Abbaye des Prémontrés, BP 97 54704 Pont à Mousson Cédex, Frankrijk, telefoon 0033 (0)383 80 01 80 of via crt@crt-lorraine.fr. De boekingen verlopen rechtstreeks met de deelnemende hoteliers. Alle tips en toeristisch nieuws zijn te vinden op www.crt-lorraine.fr

Noot voor de redactie,