Politie Amsterdam-Amstelland

Koolmonoxide slaat weer toe: vijf gewonden

18-4-2005. Zaterdagavond rond negen uur rukten hulpverleningsdiensten uit wegens een vermoedelijke koolmonoxidevergiftiging in een woning aan de Ten Katestraat.

De brandweer trof een volwassene en vier kinderen aan die onwel waren geworden door een niet goed functionerende geiser. Er werd een waarde gemeten van minstens vier keer de toegestane hoeveelheid koolmonoxide. De vijf werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.
---

Aanrijding met beklemming
18-4-2005. Zaterdagavond rond halfelf raakten vijf inzittenden van twee personenautoâs gewond bij een aanrijding op de Burgemeester Stramanweg in Amsterdam-Zuidoost. Toen een van de autoâs plotseling keerde kon de bestuurder van de andere auto niet meer remmen. Een botsing was het gevolg.
De aangereden auto werd tegen een paal gedrukt waardoor de drie inzittenden bekneld raakten. De brandweer kon hen bevrijden. Deze drie, en de twee inzittenden van het andere voertuig, werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
Verdachte ernstig zedenmisdrijf gezocht

18-4-2005. De Sociale Jeugd- en Zedenpolitie (SJZP) is op zoek naar een man die zich op dinsdag 12 april in Amsterdam-Zuidoost schuldig heeft gemaakt aan een ernstig zedenmisdrijf. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarig meisje te hebben belaagd, bedreigd en misbruikt.

Signalement
negroïde jongen, vermoedelijk Surinaams
rond de 18 jaar
zwart, kortgeschoren haar
donkere ogen
bultjes c.q. pukkeltjes in zijn gelaat
slank en gespierd postuur
blauwe spijkerbroek
bruin/groen shirt met korte mouwen
zwart, glimmend, stoffen jack
zwarte schoenen
zwarte baseballpet met print
De man reed op een herenfiets met handremmen. Mogelijk had hij fietstassen.
Meer bijzonderheden...
Weet u om wie het gaat, bent u getuige geweest of heeft u andere informatie bel met (020) 559 2585.
Man dood in hotel: verdachte gearresteerd

18-4-2005. Zaterdagavond rond halfzeven nam de portier van een hotel aan het Zandpad in Amsterdam-Centrum contact op met de politie. Een 53-jarige Britse toerist had zich bij hem gemeld om te zeggen dat er een bloedende man in een hotelkamer op bed lag. Lees verder...
De politie Amsterdam-Amstelland heeft een speciale site voor de jeugd: De Kid. Hierop vind je alles wat je nodig hebt voor een spreekbeurt of werkstuk.