Nederlandse Vereniging van journalisten

Sandrina Hadderingh
om de tafel voor omroep-cao
(18 april 2005)

Sandrina Hadderingh Toen Marc Visch omroepsecretaris werd, kwam zijn plek als sectielid vrij in de onderhandelingsdelegatie publieke omroep-cao. Sandrina Hadderingh (33) volgt hem op. Zij is sinds 1999 betrokken bij de NVJ als bestuurslid sectie regionale omroepen en zal tijdens de komende onderhandelingen samen met Visch de NVJ vertegenwoordigen.

"Ik verwacht dat de komende cao-onderhandelingen wederom een zware dobber worden." Hadderingh verwijst naar de recent gepresenteerde plannen van ROOS, de overkoepelende organisatie voor regionale omroepen, en de forse bezuinigingen waarmee zowel collega's in Hilversum als in de regio te maken hebben.

"Het lijkt erop dat zowel ROOS als de werkgevers in Hilversum bezuinigingen vooral willen afwentelen op de mensen die de programma's maken. Modernisering wordt verward met flexibel werken, vooral in het voordeel van de baas."

Fatsoenlijk belonen
Voor de kersverse delegatiepartner reden om zich dieper in het vakbondswerk te storten. "Ik vind het tijd worden dat bij werkgevers voor eens en voor altijd duidelijk wordt dat de omroep bestaat bij de gratie van heel hardwerkende mensen. Mensen die je fatsoenlijk hoort te belonen."

Sandrina Hadderingh werkt inmiddels zo'n 14 jaar in de journalistiek. Eerst bij RTV Drenthe en vanaf 2000 bij Omroep Gelderland als redacteur/verslaggever televisie.