VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone als eerste met UMTS voor Apple MAC gebruikers

Vodafone als eerste in Nederland met zakelijke UMTS diensten voor Apple MAC gebruikers

Maastricht, 18 april 2005 - Vanaf vandaag breidt Vodafone Nederland haar succesvolle zakelijke UMTS diensten uit door de Vodafone Mobile Connect UMTS datacard compatible te maken voor MAC laptops. Deze uitbreiding zorgt er voor dat nagenoeg alle gangbare laptops gebruik kunnen maken van de verbeterde snelheden beschikbaar via de Vodafone Mobile Connect UMTS datacard. Apple MAC laptops worden hoofdzakelijk gebruikt door professionals zoals zakenmensen, uitgevers, ontwerpers en fotografen en worden gekenmerkt door uitgebreid en veelvuldig mobiel datagebruik. De MAC compatible versie van de Vodafone Mobile Connect UMTS datacard zal morgen worden gepresenteerd op TINE, The ICT- & Networking event, in de Amsterdam RAI.

De Vodafone Mobile Connect UMTS datacard is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel particulieren, het MKB als groot-zakelijke klanten. De kaart kan in een laptop worden geplaatst en biedt een eenvoudige, geïntegreerde en veilige manier om overal en altijd toegang te krijgen tot informatie en data. De UMTS datacard biedt op afstand snelle toegang tot bedrijfsnetwerken, het internet, e-mail en andere veelgebruikte kantoortoepassingen. De dienst biedt datasnelheden tot 384 kbps - tot zes keer sneller dan een ISDN-verbinding - en stelt de gebruikers in staat productiever en effectiever te werken wanneer ze niet op kantoor zijn.

Met een dekkingsgraad van meer dan 60% van de bevolking en roaming mogelijkheden in 13 landen, biedt Vodafone de grootste UMTS netwerk dekking in Nederland en in het buitenland. Buiten het bereik van het UMTS netwerk, schakelt de Vodafone Mobile Connect UMTS datacard automatisch over op het GPRS netwerk.

/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel meer dan 151 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.