HARRIS CORPORATION

Harris Corporation introduceert Video Networking en ...

Harris Corporation introduceert Video Networking en Microwave oplossing voor globale operatoren van beeldnetwerken

RESEARCH TRIANGLE PARK, North Carolina, April 18/PRNewswire/ --


- Harris combineert paradepaardjes uitzend- en draadloze technologieën om de meest flexibele oplossing voor beeldnetwerken en
-transport uit de sector te leveren

Harris Corporation (NYSE: HRS), een wereldwijde toonaangevende leverancier van draadloze systemen en diensten, introduceerde vandaag de Harris Video Networking en Microwave oplossing. Deze combinatie van twee toonaangevende systemen uit de sector - het NetVX(TM) supersnelle, geïntegreerde netwerksysteem van Harris' Broadcast Communications Division en het TRuepoint(TM) digitale microgolfradiosysteem van de volgende generatie van zijn Microwave Communications Division - biedt operatoren van beeldnetwerken zoals omroepen, openbare veiligheidsagentschappen en andere contentverdelers een ongekende flexibiliteit en wil voor een naadloos transport zorgen van conventionele en digitale beelden, geluid en gegevens via telecommunicatiediensten en Studio Transmitter Link (STL) omgevingen.

'Door gebruik te maken van onze Video Networking en Microwave oplossing, kunnen de klanten van Harris nu oude en nieuwe digitale inhoud via eender welk netwerk of protocol verdelen,' zei Asif Rahman, vice president, productlijnmanagement voor Harris' Microwave Communications Division. 'Deze flexibiliteit geeft de operatoren van beeldnetwerken de mogelijkheid om te besparen op de bedrijfskosten, om snel nieuwe markten aan te boren en om optimaal gebruik te maken van alle inhoud ongeacht de oorsprong ervan. Deze voordelen bieden een rechtstreekse, positieve impact op de nettowinst van de omroepen en bieden een gemakkelijke migratie naar volledige digitale beeldnetwerken.'

De twee componenten van Harris' Video Networking en Microwave oplossing - NetVX en TRuepoint - zijn gebouwd op hetzelfde krachtige concept: modulaire, softwarematige technologie die werd ontworpen voor een ruime toepasbaarheid en zuinigheid. Samen leveren deze platformen de middelen om toegang te krijgen tot nieuwe markten, om de inkomsten te verhogen en om de totale eigendomskost te verminderen. Bovendien kunnen de globale operatoren van beeldnetwerken met de Harris Video Networking en Microwave oplossing hun bestaande infrastructuur optimaal aanwenden terwijl ze migreren naar nieuwe, digitale toepassingen en inhoud.

TRuepoint voldoet aan de FCC Part 101 vereisten voor telecommunicatietoepassingen en aan de FCC Part 74 vereisten voor beeld STL- en TSL-toepassingen, en is de leider in de sector op het gebied van performantie en bestuurbaarheid. TRuepoint verlaagt ook heel sterk de eigendomskosten door op meerdere frequenties te werken en door meerdere toepassingen te ondersteunen van op een gemeenschappelijk platform. NetVX levert een nieuw paradigma in beeldnetwerken door tot 14 bedrade componenten die vroeger nodig waren om slechts één type netwerk te ondersteunen, te vervangen door een oneindig flexibel platform dat elke packet-based architectuur - ATM, IP en microgolf - maar ook satelliet aankan.

Over TRuepoint(TM)

TRuepoint(TM) is leider in de draadloze backhaul sector en dit zowel op het gebied van performantie als van bestuurbaarheid. Zijn modulaire architectuur die met software kan worden geselecteerd, kan moeiteloos omschakelen tussen PDH- en SDH-toepassingen, waardoor service providers een universeel platform kunnen gebruiken om meerdere toepassingen te leveren via hun netwerken. TRuepoint werd specifiek ontworpen voor draadloze punt-tot-puntdiensten en kan een service leveren van 4 tot 180 Mbps op frequenties van 6 tot 38 GHz. Bovendien kunnen service providers de TRuepoint installaties volledig van op afstand beheren, met een SNMP-gebaseerd beheersysteem. Ingebouwd diagnostiek- en performantiebeheer zijn ook verkrijgbaar.

Over NetVX(TM)

NetVX(TM) is een geïntegreerde, supersnelle netwerk connectiviteitsoplossing die verbindingen kan instellen met alle packet-based (ATM en IP) diensten voor een efficiënte verplaatsing van media tussen fysiek ongelijke locaties. NetVX heeft een modulaire architectuur en kan eender welke contributie- en/of distributietoepassing ondersteunen en biedt plug-and-play upgradepads voor netwerkuitbreiding en -ontwikkeling.

Over Harris Corporation

Harris Corporation is een internationaal
communicatietechnologiebedrijf gespecialiseerd in het leveren van assured communications(TM) producten, systemen en diensten voor overheids- en commerciële klanten. De vier bedrijfsafdelingen zijn actief op de markt voor overheidscommunicatie-, tactische radio-, uitzending- en microgolfsystemen. Harris levert systemen en diensten aan klanten in meer dan 150 landen. Harris Microwave Communications Division is de grootste leverancier van microgolfsystemen in Noord-Amerika en een toonaangevende leverancier wereldwijd. Harris Broadcast Communications Division is één van 's werelds toonaangevende leveranciers van uitzendtechnologie, en biedt een volledige reeks oplossingen die de digitale levering, automatisering en beheer van audio, video en gegevens ondersteunt.
Bijkomende informatie over Harris Corporation is terug te vinden op http://www.harris.com .

Website: http://www.harris.com

Source: Harris Corporation

Tonya Loggains van Harris Corporation, MCD, +1-919-767-3278, tonya.loggains@harris.com, of Martha Rapp van Harris Corporation, BCD, +1-217-221-7577, mrapp@harris.com; of Jay Nichols,
+1-415-392-2300, jnichols@sterlingpr.com, of K.C. Du Fay,
+1-415-392-2300, kcdufay@sterlilngpr.com, beide van Sterling Communications, voor Harris Corporation

18 apr 05 13:59