Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 18 april 2005

Europese subsidie voor Kulturhus Rossum

Wethouder van zuilekom neemt europese subsidie kulturhus rossum in ontvangst

In het theater "De Voorveghter" in Hardenberg heeft wethouder H. van Zuilekom op 14 april jl. uit handen van Gedeputeerde C. Abbenhues E 90.000,-- ontvangen voor het Kulturhus in Rossum. Deze subsidietoekenning komt uit de Europese steunprogramma's LEADER, POP en EPD en brengt de realisering van dit Kulturhus dichterbij.

Toelichting:
Gedeputeerde C. Abbenhues (economie en innovatie) heeft op 14 april jl. in Hardenberg de subsidietoekenningen voor de Europese steunprogramma's uitgereikt. Voor Dinkelland heeft wethouder H. van Zuilekom E 90.000,-- in ontvangst mogen nemen voor de realisering van het kulturhus in Rossum. De Stichting Maatschappelijk Welzijn Rossum, die nu het Parochiehuis exploiteert, gaat het kulturhus bouwen.

Na deze toekenning resteert nog een financieel "gat" van ruim E 113.000,--. Er loopt een verzoek om een bijdrage van het Ministerie van Landbouw, Visserij en Natuurbeheer. Deze moet nog beslissen.

Bij de investeringsopzet wordt uitgegaan van een voor de gemeente budgettair neutraal verloop. De gemeenteraad zal bij de behandeling van de kadernota 2006 besluiten nemen hoe een eventueel op dat moment nog bestaand financieel "gat" wordt gedicht. Het college legt hiervoor een voorstel op tafel.

Onder het voorbehoud van de financiering is de aanbestedingsprocedure inmiddels opgestart. 12 bedrijven hebben inmiddels het bestek opgevraagd.
---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: wethouder H. van Zuilekom, tel. 0541 - 854107
Team Communicatie, Gerard Flinkers, telefoonnummer 0541-854 181 of 06-51 720 330

Cc:
Webmaster, raadsleden, college van B&W, secretaris, medewerkers

---- --