Ingezonden persbericht


Softwareleverancier Mamut sluit zich aan bij Business Software Alliance

Amsterdam, 18 april 2005 - Softwareleverancier Mamut heeft zich als Associate Member aangesloten bij de Business Software Alliance (BSA) in Nederland, de organisatie die zich inzet voor een veilige en legale digitale wereld. Mamut levert administratieve software, CRM- en e-commerce-oplossingen aan kleine bedrijven in Europa. Als Associate Member van de BSA in Nederland zal Mamut samen met de andere leden bijdragen aan het stimuleren van het legale gebruik van software.

Eilert Giertsen Hanoa, CEO van Mamut Nordic, zegt over de toetreding: "Bedrijven als Mamut investeren veel tijd, geld en middelen in het ontwikkelen van gebruikersvriendelijke producten en diensten. Wij zouden niet blijvend grote bedragen kunnen investeren in onderzoek en ontwikkelingen als gebruikers niet voor onze software betalen. Mamut steunt het werk van de BSA op nationaal en internationaal niveau, omdat het bijdraagt aan het beschermen van ons intellectuele eigendom."

Mirjam van Avezaath, woordvoerder van de BSA in Nederland, is blij met de toetreding van Mamut. "De BSA streeft naar een toename van het aantal lokale leden om nog effectiever te kunnen zijn in het stimuleren van legaal gebruik van software. Illegaal softwaregebruik is een groeiend probleem voor de software-industrie. Hoe meer bedrijven zich aansluiten bij de BSA, des te duidelijker wij aan de markt kunnen laten zien dat illegaal softwaregebruik grote nadelen heeft, zowel voor de markt als voor de gebruikers."

Naast Mamut telt Nederland nog enkele andere lokale leden, waaronder LMS, OWG, MicroStar, Nemetschek en WRQ. Het lokale lidmaatschap van de BSA staat open voor softwarebedrijven die willen bijdragen aan het promoten van een veilige en legale digitale wereld. Meer informatie over het BSA-lidmaatschap kunt u vinden op www.bsa.org/emeamembership/

Business Software Alliance (BSA)
De Business Software Alliance (BSA) richt zich op het bevorderen van een veilige en legale digitale wereld. De BSA fungeert als spreekbuis van de commerciële softwaremarkt en hardwarepartners in de richting van overheden en de internationale markt. Leden van de organisatie behoren tot de snelst groeiende industrie ter wereld. De BSA-programma's ondersteunen technologie-innovatie op basis van educatie en beleidsinitiatieven die bescherming van auteursrechten, cyberbeveiliging, handel en e-commerce bevorderen. BSA-leden zijn onder andere Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, Borland, CNC Software/Mastercam, Internet Security Systems, Macromedia, McAfee, Microsoft, PTC, SolidWorks, Sybase, Symantec, UGS en VERITAS Software.

Voor meer informatie
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans, Marjan Kok
Telefoon: 030 - 65 65 070
E-mail: bsa@lvtpr.nl