Politiebond ACP

De hype regeert

De Politievakorganisatie ACP neemt met verslagenheid kennis van de tragedie van het afgelopen weekend rondom de dood van een collega van het KLPD en zijn gezin. Bij de situatie die afgelopen zaterdagmiddag bekend werd past volgens de ACP slechts terughoudendheid in de media. Pas wanneer alle feiten bekend zijn is het mogelijk om een gefundeerd oordeel te geven. Verschillende ACP-leden hebben zich in dat verband gestoord aan een woordvoerder van een andere vakbond die het al na slechts enkele uren gepast vond om op TV en in andere media kernachtige uitspraken te doen.

De ACP is het met die kritiek van onze leden eens, want de situatie zoals die zich in Hilversum heeft afgespeeld is volgens ons een betreurenswaardig incident waar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Dit rechtvaardigt het op dit moment niet om onderdeel te zijn van deze mediahype en uitspraken te doen of vergelijkingen te trekken die terugslaan op de hele Nederlandse politie.

Via de telefoon en de e-mail laten collegas ons hun mening weten. Ook over het schietincident in Hilversum. Wil u ook uw mening hierover kwijt? Mail naar reactie@acp.nl

Klik hier en lees wat uw collegas schreven

Terug