KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-4-2005

Optimistclinic Medemblik zeer geslaagd

Optimistclinc vanaf internationaal zeilwedstrijdcentrum

Zaterdag 16 en zondag 17 april trainden op het IJsselmeer 83
Optimistzeilers. Naast kernploeg en jeugdkernploeg van de Optimist Club Nederland waren er regiogroepen uit Noord, Noord-Holland, West, Midden/Loosdrecht en Zuid/Zeeland; 13 Trainers in opleiding, 1 stagiaire en 2 begeleiders kader; ondersteuning op de wal door Cees Booi en zijn team van vrijwilligers.

Voor de trainers was dit een praktijk clinic bedoeld om de norm te zetten voor zeilers in A-niveau groepen. De trainers hebben kunnen ervaren dat er nog werk aan de winkel is om zichzelf en zeilers te verbeteren. Anderen hebben de bevestiging dat ze goed bezig zijn.

Zaterdag Noordenwind 10 - 15 knopen. Er was aanlandige wind, dus er waren stevige golven in de middag. Dit bleek voor een aantal zeilers nog te veel van het goede.

Zondag Oostenwind, wat heiig en 4 - 8 knopen wind. Goede condities om het geleerde van vrijdagavond en zaterdag in praktijk te brengen door zowel trainers als zeilers:

-Meer differentieren binnen de groep

-Aansluiten bij het niveau van de zeiler

-Concrete aanwijzingen om je trainingsdoel te bereiken of te overstijgen

Vogend jaar weer! -Dan waarschijnlijk aan het einde van de zomer met een iets kleinere groep, die het gewenste instapniveau heeft naar het oordeel van de trainers.
Het Watersportverbond, afdeling Topzeilen, zal ze weer graag ontvangen op het Zeilwedstrijdcentrum.
Jeugdcoach Rob Sepers en klassentrainers Koen Verhart, Han Beverwijk en Noreen Verkleij zijn bereid hun kennis verder te delen met hun collegae.
In januari zal er eerst weer een theroriedag zijn, waar zeker de specifieke zeiltrim van de Optimist aan de orde zal komen.

JONG ORANJE TRAINING

Dit weekend was er wederom training voor de Jong Oranje ploegen in de klassen: 470, Laser, Laser Radial en 49-er. De talentcoach Jacco Koops en de trainers Paul Schrevel en Serge Kats hadden als aandachtspunt tactiek en strategie, waarbij bij de twee-mansboten de communicatie aan boord erbij genomen werd.

TOPPERS NAAR HYERES

Dit weekend pakten de topploegen de materialen in en reisden af naar Hyeres voor de Semaine d'Olympique d'Hyeres en een week training voorafgaand. Janneke Hin en Petronella de Jong kwamen de Yngling opbinden, de 49-ers laadden de HE-vrachtwagen vol en de rubberboten werden door Cees Booi klaargemaakt en door de coaches opgehaald. Naast de aspirant kernploegleden, zal het Olympic Talent Team en de Jong Oranje ploeg aan de internationale wedstrijd deelnemen.

printvriendelijke versie | mail naar een vriend

Rob Sepers

voorbespreking

naar buiten varen

Cees helpt aan de wal

ouders

naar de haven

Jacc Koops instrueert JO

Petronella de Jong