Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 18 april 2005

Agenten pakken vandalen op

TILBURG Gisteravond om tien over halfzeven hebben agenten aan de Frans Halsstraat in Tilburg twee mannen uit deze stad aangehouden. Zij zijn beiden 17 jaar oud en ze worden verdacht van het plegen van vernielingen aan prullenbakken in het Kromhoutpark in Tilburg.

38 dekzeilen van trailers open gesneden

TILBURG De directeur van een in Tilburg West gevestigd transportbedrijf heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van inbraken in 38 autos die bij zijn bedrijf geparkeerd stonden. Of er goederen zijn weggehaald kon de directeur nog niet aangeven. Daarvoor dient eerst een inventarisatie plaats te vinden. De dieven hebben een hekwerk van het transportbedrijf uitgegraven en konden zo op het bedrijfsterrein komen. Bij 38 vrachtautos was het dekzeil opengesneden. Via een trap die de dieven van op het terrein opgeslagen pallets maakten, hebben zij het terrein weer verlaten.

Straatrover aangehouden

TILBURG In het politiebureau aan de Ringbaan Zuid hebben agenten gisteravond om vijf over acht een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de beroving van een 25-jarige plaatsgenoot. Die werd zaterdagnacht in het park tussen de Dirigentenlaan en de Stokhasseltlaan in Tilburg met behulp van een stroomstootwapen beroofd van onder andere een mobiele telefoon, 20 euro, een frontje van een radio-cd-speler en een baseballcap. De straatrover is in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Met drank op achter het stuur

TILBURG Een 37-jarige man uit Tilburg is gisteravond om tien over tien aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding op de splitsing van de Rillaerse Baan en de Haya van Somerenstraat in Tilburg. Agenten die bij de aanrijding kwamen constateerden dat de Tilburger gedronken had. In het politiebureau blies de man 1.40 promille. Gelet op het hoge alcoholpromillage hebben de agenten het rijbewijs van de Tilburger ingevorderd. De man kreeg verder een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Middeldijkdreef in Tilburg hebben agenten vannacht, even voor drie uur, een 26-jarige Tilburger aangehouden, nadat bij een routinecontrole bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man rond de 1.6 promille. Dit leverde hem een rijverbod van 8 uur op. De politie maakt proces-verbaal tegen de Tilburger op.

Tilburger loopt gebroken been op

TILBURG Een 62-jarige man uit Tilburg, liep gisteravond tegen halfelf, een gebroken aan de Bachlaan in Tilburg. De man kwam met zijn fiets ten val en brak hierbij zijn been. De GGD heeft ter plaatse het been van de man gespalkt en hem vervolgens overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Man loopt zware hersenschudding op

TILBURG Een 26-jarige man uit Tilburg sloeg vanmorgen rond kwart over vijf op de Hasseltrotonde met zijn auto meerdere malen over de kop. Vermoedelijk is te hoge snelheid de oorzaak van het ongeval. De man is door ambulancepersoneel met een zware hersenschudding naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Auteur: Carel Bouman