--------------------------------------------------------------------------
    NETASQ behaalt certificatie EAL2+ en kwalificatie standaardniveau     
--------------------------------------------------------------------------


Villeneuve d'Ascq, 18/04/2005

NETASQ is een vooraanstaand Europees fabrikant van Unified Threat Management (UTM)-oplossingen die firewall/VPN, inbraakpreventie, URL-filters en bescherming tegen virussen, spam en spyware integreren in één enkele toepassing.

NETASQ heeft zopas de internationale certificatie EAL2+ versie 2 .2 (ISO 15408 en ISO 18045) evenals de kwalificatie standaardniveau behaald, toegekend door de Direction Centrale de la Securité des Systèmes d'Information (DCSSI) van het Secrétariat Général de la Défense Nationale (SGDN) in Frankrijk. Dit toont nogmaals aan hoe NETASQ, dat reeds in een aantal landen sterk aanwezig is, vastberaden is om zijn internationale ontwikkelingsstrategie voort te zetten en zijn positie als Europees marktleider te handhaven.

"Het behalen van deze labels is vooral belangrijk door de garantie die we onze Franse en internationale klanten kunnen bieden dat NETASQ over de middelen, processen en technologie beschikt om hun applicaties uit te rusten met een hoog beveiligingsniveau dat getest en goedgekeurd is in reële gebruiksvoorwaarden", zegt Jean-Pierre Tomaszek, CEO van NETASQ.

De EAL2+ certificatie die is toegekend aan versie 5 van NETASQ's IPS-Firewall softwaresuite geldt voor de volgende fundamentele componenten : VPN, authenticatie, IPS, firewall, remote administration server en logs. NETASQ is hiermee een van de weinige fabrikanten die gecertificeerd zijn voor al hun basisfuncties op het gebied van firewallbeveiliging.

Bovendien bevestigen de kwalificatie standaardniveau en het ondersteunende attest van de Franse autoriteiten dat NETASQ doorgedreven mechanismen heeft uitgewerkt voor een veilige verwerking van gevoelige informatie, die gevalideerd zijn door onafhankelijke en bevoegde organisaties. NETASQ is de eerste firewallfabrikant die de goedkeuring van de Franse autoriteiten heeft gekregen voor de versleutelingdiensten (VPN) die op zijn producten beschikbaar zijn.

"Ik ben bijzonder trots op de toekenning van deze certificatie aan NETASQ, omdat ze getuigt van de kwaliteit van onze teams, onze knowhow en ons vermogen om de uitdagingen van onze concurrenten aan te gaan", aldus Georges Lotigier, oprichter en voorzitter van NETASQ.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over NETASQ
NETASQ is de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen voor kleine tot middelgrote en grote ondernemingen alsook voor overheden. NETASQ onderscheidt zich van de concurrentie door een firewall-aanbod met een geïntegreerd intrusion prevention system, nl. ASQ (Active Security Qualification).
ASQ ('Active Security Qualification') is een geïntegreerd intrusion prevention systeem dat in elke NETASQ IPS-Firewall zit. Doordat ASQ in de kern draait, wordt het netwerkverkeer onvertraagd geanalyseerd. De ASQ-technologie draait onafhankelijk van de poorten. In tegenstelling tot de concurrentie, zal een NETASQ IPS-Firewall een datapakket niet afbreken en weer opbouwen. ASQ analyseert door te bufferen en stuurt een datapakketje door alle 7 lagen van het OSI-model. NETASQ is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Villeneuve D'Ascq (France). Het bedrijf is wereldwijd aanwezig (600 partners verdelen NETASQ-oplossingen in 30 landen) en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Italië en Frankrijk. Voor meer informatie over NETASQ: www.netasq.com.
Journalisten
Voor meer informatie over deze aankondiging kunt u contact opnemen met: NewsEngine PR, Sara Buytaert, 00 32 3 260 96 47, sara.buytaert@newsenginepr.com.
Ref.:NQ0058-363656