Ingezonden persbericht


Persbericht

Willemien Brand 'private artist' van COOLProfs

Roelofarendsveen, 18 april 2005 - COOLProfs, een snel groeiend bureau voor applicatieontwikkeling met grote opdrachtgevers in de financiële en non-profit wereld, heeft een creatieve manier bedacht om projecten af te sluiten: na oplevering ontvangt de opdrachtgever een kunstwerk van kunstenares Willemien Brand.

Willemien Brand, beeldend kunstenaar en ontwerper, staat bekend om haar frisse en sprankelende kunstwerken. De samenspraak met de opdrachtgever geeft een inspirerende impuls aan de kunstenares. Met haar ervaring binnen het bedrijfsleven heeft zij geen moeite om de vertaalslag aan te gaan van het doel van een project naar een beeld. In de illustraties gebruikt ze net als in haar andere kunstwerken veel vrolijkheid en kleur, waardoor het ook bij COOLProfs past. "Het is elke keer weer een uitdaging om de kern van een ogenschijnlijk complex project te pakken te krijgen en dit in één illustratie samen te vatten", zegt Willemien Brand.

"Het leuke is dat de gebruikers van een applicatie in één oogopslag zien wat het doet. Uiteindelijk gaat zo'n implementatie om de vraag: wat hebben we eraan? Dat weet Willemien Brand helder in beeld te brengen", beaamt Eric ten Harkel, algemeen directeur. Op dit moment zijn er twee illustraties uitgereikt; één aan ABN AMRO Bank en één aan Fortis Bank. "De reacties zijn erg positief", aldus Ten Harkel. "Het is natuurlijk altijd leuk om iets te krijgen, maar ook voor ons is het een bijzondere manier om een project af te sluiten".

Over COOLProfs

COOLProfs is een toonaangevend consultancybureau voor applicatieontwikkeling met behulp van de ALLfusion Gen technologie. COOLProfs onderscheidt zich door een grote kennis en ervaring op het gebied van systeemontwikkeling in het algemeen en van ALLFusion Gen in het bijzonder. Een aantal medewerkers heeft zelfs vanaf 1986 de gehele evolutie van IEF, Composer, COOL:Gen naar Allfusion Gen actief meegemaakt.

Op basis van fixed-price, fixed-date en fixed-quality worden bedrijfskritische informatiesystemen gerealiseerd. COOLProfs gebruikt hiervoor een aanpak die volledig op de zakelijke omgeving is afgestemd en die op de gehele levenscyclus van een informatiesysteem toepasbaar is. COOLProfs is Value Added Reseller voor ALLFusion products van Computer Associates en van aanvullende producten als CANAM's Report Composer, GuardIEn en Casedok.

Tot de vaste klanten van COOLProfs behoren onder andere ING, Nationale Nederlanden, ABN AMRO, UWV, Delta Lloyd, Fortis Bank, Ministerie van Defensie en het Kadaster.

Kijk ook op www.COOLProfs.com

Over Willemien Brand

Willemien Brand doorliep The Design Academy te Eindhoven, waar zij in 1990 cum laude afstudeerde. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en ontwerper. Daarnaast geeft zij workshops in 'Schilderen' en 'Communicatief Schetsen' voor bedrijven.

Het beeldende werk wordt gekenmerkt door frisse en sprankelende kleuren. Haar simpel opgezette beesten en figuren zijn door hun krachtige omlijning energiek en vrolijk. Beweging of interactie wordt in elke compositie tot uitdrukking gebracht, hierin blijft ze op zoek naar de eenvoud van de figuren. De gelaagdheid van haar achtergronden is karakteristiek voor haar schilderijen en versterkt de compositie en het kleurgebruik. Als materiaal gebruikt zij acryl op linnen. Ook maakt zij op verzoek illustraties veelal met gebruik van mixed media.

Indien u meer wilt weten, iets aan wilt schaffen of een opdracht wilt verstrekken, aarzel dan niet contact op te nemen. Zie voor meer informatie www.willemienbrand.nl.