Persberichten 18 april 2005

's-Hertogenbosch 18-04-2005

OPENSTAANDE BOETE

's-Hertogenbosch - Een 49 jarige man uit Den Bosch is op 17 april 2005 aangehouden omdat hij nog een boete van 564 of 9 dagen hechtenis had openstaan. Omdat de man niet kon betalen is hij ingesloten. De man werd gecontroleerd in zijn auto op de Copernicuslaan te Den Bosch.

WONINGBRANDJE

's-Hertogenbosch - Op 18 april 2005 omstreeks 03.15 uur ontstond brand in een woning aan de Van Ruusbroeckstraat te Den Bosch. De 45 jarige bewoonster is vermoedelijk met een brandende sigaret in slaap gevallen. Ze is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. De schade aan de woning is voornamelijk rookschade.

DODELIJKE AANRIJDING

Boxtel - Bij een eenzijdig ongeval op de Oirschotseweg te Boxtel op 17 april 2005 omstreeks 22.00 uur is een 18 jarige bestuurder uit Liempde dodelijk verongelukt. De bestuurder reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Bij hem in de auto zaten een 18 jarige jongen uit Liempde en een 17 jarig meisje uit Boxtel. Deze slachtoffers zijn zwaar gewond overgebracht naar ziekenhuizen in Den Bosch en Nijmegen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Berlicum - Tegen een 24 jarige automobiliste uit Berlicum is op 18 april 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 01.45 uur op de Westakkers te Berlicum. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

Bij haar in de auto zat een 29 jarige man uit Berlicum. Deze had eveneens gedronken maar had de auto op 18 april s-morgens nodig en kreeg daarom de autosleutels, nadat hij beloofd had niet te gaan rijden.
Helaas, omstreeks 02.10 uur zag een politiesurveillance de man met de auto rijden op de Kerkwijk te Berlicum. Bij controle bleek hij bijna 4 x de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg dus ook een proces-verbaal en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Zondagavond, rond 19.45 uur, werd op de Pastoor Spieringstraat in Uden een 37-jarige man uit Uden bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken. De man blies ruim vijf keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 15 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Veghel - Dezelfde avond, rond 20.30 uur, werd op de Boekt in Veghel een 51-jarige man uit die plaats bekeurd. Ook deze man reed met een auto terwijl hij veel te veel had gedronken. De man blies ruim zes keer het maximaal toegestane. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 18 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.
-----
Uden - In de nacht van zondag op maandag, rond 04.30 uur, werd op het Piusplein in Uden een 40-jarige man uit Volkel bekeurd. Hij reed met eren auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

ILLEGALE VREEMDELINGEN

Herpen - Zondagmiddag heeft de politie samen met de Algemene Inspectiedienst en de Belastingdienst een bedrijfscontrole gehouden bij een bedrijf aan de Rogstraat in Herpen. Bij de controle werden 4 mannen in de leeftijd van 20 tot 22 jaar uit China aangetroffen. De mannen konden niet aantonen legaal in Nederland te verblijven. Het viertal is aangehouden. Als vast staat, dat ze inderdaad illegaal in Nederland verblijven, zullen ze zo snel mogelijk uit Nederland worden verwijderd.

TE VEEL GEDRONKEN

Herpen - Zondagavond, even na 18.00 uur, werd op de Strepenakker in Herpen een 58-jarige man uit Oss bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur. De controle vond plaats in het kader van de alcoholcontroles rond sportkantines. Dergelijke controles worden regelmatig gehouden.

AANRIJDING LETSEL

's-Hertogenbosch - Een 42 jarige fietster uit Vlijmen is op 18 april 2005 omstreeks 09.00 uur gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Op de rotonde op de Kooikersweg te Den Bosch verleende een 43 jarige automobilist uit Heusden geen vrije doorgang aan het slachtoffer, dat hierbij ten val kwam.

OPENSTAANDE GELDBOETE

's-Hertogenbosch - Een 49 jarige man uit Den Bosch is op 18 april 2005 aangehouden ivm openstaande geldboete. De man nog voor 2316 geldboetes of 38 dagen hechtenis openstaan, ivm reizen zonder geldige vervoersbewijzen. Hij werd aangetroffen op de Zuid-Willemsvaart te Den Bosch.

VERDACHTE VERNIELING POORT AANGEHOUDEN

Uden - Op het Nonnenveld te Uden is op 18 april 2005 omstreeks 10.45 uur een 21 jarige man uit Uden aangehouden ivm vernieling van een poort. De politie kreeg een melding dat een jongeman tegen schuttingen en poorten aan het trappen was. In een brandgang trof de politie de jongen bij een vernielde poort aan.

GEKANTELDE VRACHTWAGEN

Veghel - Een 22 jarige chauffeur uit Oss raakte licht gewond toen op 18 april 2005 omstreeks 12.25 uur met zijn truck met oplegger kantelde op de kruising Marconiweg - Huygensweg te Veghel. Vermoedelijk nam de bestuurder te bocht te snel.

DIEFSTAL AUTO

Sint Anthonis - Vanaf de Comestraat te Sint Anthonis is in de nacht van 17 op 18 april 2005 een grijze Auto Union, kenteken RK-45-TR ontvreemd.