Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 april

Alkmaar 18-04-2005 - 14.23 uur

Meerdere diefstallen buitenboordmotoren opgelost: drie verdachten aangehouden

De Rijp, maandag 18 april 2005

De politie heeft de afgelopen week drie mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van meerdere diefstallen van buitenboordmotoren in onder andere De Rijp. De Rijp heeft al langere tijd te maken met diefstal van buitenboordmotoren.

In de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 april is door kordaat optreden van een inwoner van de Rijp een eerste verdachte aangehouden. De recherche heeft naar aanleiding van deze aanhouding later in de week nog twee mannen kunnen aanhouden. De mannen hebben inmiddels 15 diefstallen van buitenboordmotoren in de maanden maart en april bekend. De recherche onderzoek of ze ook bij andere diefstallen van buitenboordmotoren in onder ander Graft/De Rijp betrokken zijn geweest.

Op dinsdagmorgen 12 april omstreeks 01.50 uur probeerden drie mannen een buitenboordmotor vanaf een boot te stelen. De boot lag afgemeerd in het water langs de Boeijerstraat in De Rijp. Een getuige zag de diefstal gebeuren en waarschuwde de eigenaar van de boot. Deze man kon een van de verdachten, een 18-jarige Alkmaarder, aanhouden. Ook de buitenboordmotor kon in veiligheid worden gesteld. De twee andere mannen wisten in de bestelbus te ontkomen. Na onderzoek is op dinsdagmiddag een tweede verdachte aangehouden, een 20-jarige man uit Alkmaar. De derde verdachte is op donderdag 14 april aangehouden. Dit is een 20-jarige man uit Schagen. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Zware mishandeling in TV Ter Plaatse

Schagen, maandag 18 april 2005.

Op maandag 27 december 2004, omstreeks 01.45 uur, is er in café t Noord op de Markt in Schagen een 31-jarige man ernstig mishandeld. Hij brak zijn kaak en een tand.

De man ging op 2e kerstdag uit met zijn vriendin. In het café ging de vriendin dansen, terwijl de man toekeek en zag dat zijn vriendin geduwd werd door een andere vrouw. De vrouwen vlogen elkaar in de haren en de man wilde hen uit elkaar halen. Op dat moment kreeg hij van een onbekend gebleven omstander die schuin achter hem stond, een keiharde klap op zijn kaak. Het slachtoffer brak zijn onderkaak en er brak een tand af. Zijn herstel heeft ongeveer vier weken geduurd.

De politie Schagen heeft inmiddels een uitgebreid onderzoek ingesteld. Hierbij zijn diverse getuigen gehoord maar dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van een dader. De bestrijding van (uitgaans)geweld is een speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. De recherche wil deze zaak dan ook graag oplossen en roept de hulp in van het publiek.

Het opsporingsprogramma TV Ter Plaatse van TV Noord-Holland besteedt woensdag 20 april aandacht aan deze zaak. Het programma wordt uitgezonden vanaf 18.35 uur en wordt ieder uur herhaald. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Schagen: 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie zoekt getuigen van aanranding

Noord-Scharwoude 17 april 2005.

De afdeling zeden van de politie doet onderzoek naar de aanranding van een 24-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude. Onderweg naar huis werd de vrouw in de nacht van zaterdag op zondag, om 01.15 uur op de Alikruik in Noord-Scharwoude door een man hardhandig van haar fiets gerukt. De vrouw heeft zich hevig verzet en is aan haar belager ontkomen. Hevig overstuur is zij naar huis gefietst, daar ontdekte ze dat haar kleding gescheurd was. Er is geen signalement bekend van de man. Toch verzoekt de politie aan iedereen die iets gezien heeft of weet van dit voorval, dat kan leiden tot de aanhouding van een verdachte, zich te melden bij de politie (0900-8844).

Aanrijding met letsel

Zijdewind, zondag 17 april 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.40 uur reed een 67-jarige man uit Noord-Scharwoude vanaf de Middenweg in Zijdewind de Provincialeweg N241 op. Hij wilde linksaf slaan en verleende geen voorrang aan een motorfiets die het over de N241 van links naderde. Deze motorfiets werd bestuurd door een 35-jarige man uit Schagerbrug. Deze haalde juist voor de kruising een personenauto in over het voorsorteervak voor linksaf. De bestuurder van de motorfiets brak zijn been en enkel en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Andijk, zondag 17 april 2005

Op zondagavond omstreeks 18.40 uur vond er op de kruising Dijkgraaf Grootweg Cornelis Kuinweg in Andijk een aanrijding met letsel plaats. Een 40-jarige man uit Bovenkarspel in een vrachtwagen kwam vanaf de Cornelis Kuinweg de kruising oprijden. Hier verleende hij geen voorrang aan een 25-jarige man in een personenauto. Deze Poolse bestuurder en een 27-jarige eveneens uit Polen afkomstige passagiere raakten beiden licht gewond. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Berkhout, zondag 17 april 2005

Op zondagavond omstreeks 21.35 uur reed een 20-jarige vrouw uit Hoorn in een personenauto over de A7, komende vanuit de richting Wognum. Toen zij de afrit op wilde rijden, raakte zij met haar auto van de weg en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De vrouw liep een heupfractuur op. Om haar uit haar auto te kunnen bevrijden moest de brandweer het dak van de auto open knippen.

Alcoholcontrole

Regio, maandag 18 april 2005

Afgelopen nacht werden er in de regio drie bestuurders aangehouden in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Op zondagavond omstreeks 18.00 uur werd een 21-jarige Castricummer in zijn woonplaats gecontroleerd op de Bm. Lommenstraat. Hij blies 340 ug/l. dat is bijna anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Omstreeks 19.30 uur werd op de Brakkeveldweg in Den Helder een 68-jarige man uit Den Helder gecontroleerd. Hij blies 355 ug/l. Als laatste werd een 51-jarige man uit Belfast gecontroleerd op de Van Foreestweg in Den Helder. Hij blies 490 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum. De drie automobilisten kregen een proces-verbaal.

Snelheidsovertredingen

Regio, maandag 18 april 2005

Op zondagmiddag omstreek 15.50 uur reed een 44-jarige man uit Noord-Scharwoude gemiddeld 137 km per uur op de Lelyweg in van Ewijcksluis. Hier is slecht 80 km per uur toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Omstreeks 20.40 uur werd een 62-jarige man uit Düsseldorf gecontroleerd op de Westerduinweg in Petten. Hij reed 102 in plaats van de toegestane 80 km per uur. Hij moest direct een bekeuring van honderd euro betalen.

Op maandagmorgen werd tussen 07.30 en 08.30 uur een korte controle gehouden op de IJsselweg in Hoorn. Hier reden zes bestuurder sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. Tegelijkertijd vond een controle plaats op de Stede Broecweg in Grootebroec. Deze controle leverde 18 bekeuringen op. Hier reed de snelste 75 in plaats van de toegestane 50 km per uur.

Op de Randweg in Medemblik werd op maandagmorgen tussen 10.15 en 12.00 uur gecontroleerd. Vijf bestuurders kregen een beuring wegens te hoge snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 in plaats van 50 km per uur. Daarnaast werden nog 30 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van een veiligheidsgordel of valhelm.

Inbraak in woning

Den Helder, maandag 18 april 2005

Tussen zondagmorgen 09.30 en maandag 02.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Chrysantenhof in Den Helder. De daders kwamen binnen door een slaapkamerraam. Van dit klapraam werden de hendels losgeschroefd. Uit de woning werden een bril en een GSM ontvreemd.

Op maandagmorgen omstreeks 01.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Maarten Harpertszoon Trompstraat in Den Helder. Hier kwamen de daders vermoedelijk binnen door de voordeur open te flipperen. Uit de woningen werden een laptop en een tas ontvreemd. Tijdens de inbraak waren de bewoners op de bovenverdieping van het pand aanwezig.

Schagen, maandag 18 april 2005

Op maandagmorgen omstreeks 02.55 uur werd de bewoonster van een pand aan de Kogerlaan in Schagen wakker van haar huilende baby. Toen zij ging kijken zag zij bij het achterraam twee mannen staan. Onderzoek wees uit dat deze mannen bezig waren haar raam te forceren door middel van het boren van gaatjes. Op het zien van de vrouw vluchtten de mannen weg. Een zoektocht van de politie leverde geen verdachten op.

Bedrijfsinbraak

Enkhuizen, maandag 18 april 2005

Op maandagmorgen omstreeks 04.10 uur werd er ingebroken in een supermarkt aan de Westerstraat te Enkhuizen. De daders hadden eerst de rolluiken geforceerd. Vervolgens werd een ruit met een grote steen ingeslagen. Uit de winkel werden sigaretten gestolen.

Heerhugowaard, maandag 18 april 2005

Op maandagmorgen omstreeks 03.05 uur bleek ingebroken te zijn bij een supermarkt aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Ook hier werd een raam geforceerd en werden er sigaretten weggenomen.

Inbraak in school

Alkmaar, maandag 18 april 2005

Tussen vrijdagmiddag 19.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur werd ingebroken in school de Driemaster aan de Gabriel Metsulaan in Alkmaar. Aan de zijkant van de school werd een raam ingegooid. Uit het pand werd een computer ontvreemd. Het beeldscherm en het toetsenbord bleven in de school achter.