Gemeente Maassluis

Luchtkwaliteit Rijnmond nu online op DCMR site

Dit is een persbericht van de DCMR Milieudienst Rijnmond

De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft samen met TNO een nieuwe internetservice ontwikkeld. Vanaf heden toont de website van de DCMR ieder uur een nieuwe kaart met de actuele concentratie stikstofdioxide.

Stikstofdioxide is, samen met fijn stof, de belangrijkste vorm van luchtverontreiniging in de Rijnmond. Met de vernieuwde DCMR-site kunnen nu álle inwoners van Rijnmond zien hoe het met de luchtkwaliteit in hun omgeving staat.

De internetpagina www.dcmr.nl/LuchtActueel is een uitbreiding van de bestaande website. Tot nu toe was het mogelijk om de metingen van de luchtkwaliteit van de DCMR via vaste meetpunten, te volgen op www.dcmr.nl/luchtkwaliteit. Voor de luchtkwaliteit rondom de snelwegen kon de website www.luchtkwaliteit.rotterdam.nl bezocht worden. Met deze sites waren vooral inwoners die naast een snelweg of in de buurt van een meetpunt woonden geholpen.

Op de nieuwe LuchtActueel pagina is te zien hoe de stikstofdioxideconcentratie er in het afgelopen uur op elke plaats in de Rijnmond uitzag. De pagina biedt tevens de mogelijkheid om een video te starten, waarin het verloop van uur tot uur te zien is over de laatste 24 uur.

Op maandag 18 april heeft de heer Van Heijningen, gedeputeerde Milieu van de provincie Zuid-Holland en voorzitter van het bestuur van de DCMR de internetsite www.dcmr.nl/LuchtActueel geopend. Deze opening had plaats in de bestuurskamer van de DCMR Milieudienst Rijnmond.