Gemeente Wassenaar

Sluiting benzinestation Rijksstraatweg
18 april 2005

Persbericht

Sluiting benzinestation aan de Rijksstraatweg bij Kerkehout

Op 4 september 2003 heeft de Voorzieningenrechter in Den Haag het verzoek van de curator in het faillissement van Project Rijksstraatweg B.V. om het benzinestation aan de Rijksstraatweg bij Kerkehout te mogen sluiten, toegewezen. De curator heeft de afgelopen anderhalf jaar geen uitvoering gegeven aan dit vonnis, waardoor de exploitant zijn bedrijf kon blijven uitoefenen.

De curator heeft onlangs aangegeven dat hij tot sluiting en ontruiming van het benzinestation wil overgaan. De afgelopen maanden heeft de curator de exploitant enkele keren uitstel verleend. Vorige week heeft de curator laten weten dat hij met de exploitant heeft afgesproken dat hij het benzinestation op 17 mei 2005 sluit en ontruimt. Per genoemde datum zal Rijkswaterstaat worden gevraagd de op- en afrit van en naar het benzinestation af te sluiten en de verwijzingsborden langs de Rijksstraatweg te verwijderen.

De gemeente gaat ervan uit dat het telkenmale verlenen van uitstel door de curator te maken heeft met het hoger beroep dat op 10 mei aanstaande dient. Dit hoger beroep is ingediend door het consortium tegen de beschikking van de rechtbank het akkoord niet te bekrachtigen. Het hoger beroep is voor het consortium het laatste middel om zijn plannen, te weten de realisatie van een grote supermarkt en een flink aantal woningen en de handhaving van het benzinestation, te verwezenlijken. De gemeente heeft al meerdere malen laten weten dat zij nimmer haar medewerking hieraan zal verlenen.