Politie Gelderland-Midden

Dieren - officiele opening buurtpreventieproject Oud Dieren
Publicatiedatum: 18-04-2005

Zaterdag 23 april om 11.00 uur verricht de loco-burgemeester van Rheden, de heer J.A. Hollemans, de officiële opening van het buurtpreventieproject Oud Dieren. Plaats: aan 't Veer op de Veerstoep.

De pers is hierbij van harte uitgenodigd.

Tussen 10 en 12 uur kunnen automobilisten op deze plek hun autoruit gratis laten graveren met het kenteken van de auto, door Glasgarage bv. Uit Arnhem. (Aanrijden via de Lagestraat, dan naar de Veerstoep. Wegrijden via de Kruisstraat.)

Het buurtpreventieproject is opgezet door gebiedsagent Kees Prins, in samenwerking met de buurtbewoners van Dieren Zuid. Naar aanleiding van klachten over vernielingen en baldadigheid eind vorig jaar (o.a. geparkeerd staande auto's werden bekrast, ruiterwissers afgebroken, etc.), kreeg de gebiedsagent de vraag van buurtbewoners wat hiertegen te ondernemen en wat de buurt zelf kan doen.
Gebiedsagent Kees Prins adviseerde een buurtpreventieproject te starten. Dit gezien de goede ervaringen die hij hiermee in zijn vorige werkgebied had. (Aantoonbaar is dat de criminaliteitscijfers dalen en de politie meer meldingen uit de buurt krijgt). Naar aanleiding hiervan starten de bewoners in Dieren Zuid een buurtpreventieproject, onder de naam 'Oud Dieren'. 13 contactpersonen verdeeld over de wijk gaan het project draaien, ondersteund door de politie. In februari vond al een eerste vergadering plaats waarin de bewoners aangegeven hebben snel van start te willen gaan. De wijkcontactpersonen bezochten in de afgelopen periode alle bewoners (het gaat in totaal om ruim 900 woningen). De bewoners kregen foldermateriaal waarin staat wat er van de bewoners verlangd wordt. Vanaf begin deze maand bezoekt het IPT (Inbraak Preventie Team) de wijk. Alle bewoners kregen half maart een uitnodiging in de bus waarin zij aan konden geven dat zij vrijblijvend hun woning willen laten controleren of deze afdoend beveiligd is tegen inbraak. Tenslotte zal er in de wijk een merkkoffer worden uitgezet, voorzien van diverse markeerstiften, om bijv. waardevolle voorwerpen met postcode en huisnummer te graveren.

///

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---