Politie Midden- en West Brabant

Bekeuringen bij VHT-verkeerscontroles

BREDA, 18 april 2005

In het afgelopen weekeinde heeft het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Midden en West Brabant op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. In totaal zijn daarbij 217 bekeuringen uitgedeeld.

Zaterdagmiddag 16 april werd er op snelheid gecontroleerd op de Wernhoutseweg te Wernhout. Ter plaatse mag men 80 km/u rijden. 4 Automobilisten werden bekeurd met als hoogste snelheid 127 km/u.

Zaterdagavond werd er op snelheid gecontroleerd op de Provinciale weg S8 te Oud Gastel nabij de kruising met de Rijksweg A17. 21 bestuurders werden bekeurd. De hoogste snelheid was 131 km/u terwijl men daar maar 80 km/u mag rijden.
Tevens werden 3 bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm.

Zondagmiddag 17 april werd gecontroleerd op de Zeelandweg Oost nabij de Heense Molen. Er werd zowel binnen als buiten de bebouwde kom op snelheid gecontroleerd.
Binnen de bebouwde kom geldt een maximum snelheid van 50 km/u. In totaal werden er 45 bestuurders bekeurd omdat zij te hard reden.

Buiten de bebouwde kom werd er gecontroleerd met de laser. Er werden 19 bestuurders staande gehouden en ter plaatse bekeurd voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 127 km/u terwijl men maar 80 km/u mag rijden.
Tevens werd er 1 bestuurder aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Ook kreeg een automobilist een bekeuring omdat hij geen autogordel droeg. Een bromfietser bleek niet in het bezit te zijn van een geldig certificaat en tevens was de bromfiets ten onrechte voorzien van oranje stickers.

In de avond van zondag 17 april verplaatste de controle zich voor een snelheidscontrole naar de Backer en Ruebweg in Breda. Er werd gecontroleerd met de laser. 14 Automobilisten werden staande gehouden en bekeurd met als hoogste snelheid 110 km/u, terwijl men maar 70 km/u mag rijden. Een van deze bestuurders bleek geen rijbewijs te hebben en tevens dronken achter het stuur te zitten.
Ook zondagavond werd er met een fotoradar gecontroleerd op de Nieuwe Kadijk te Breda. 108 Automobilisten reden te hard en krijgen over enige tijd de rekening thuis gestuurd.

Auteur: Jan Clarijs