Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 april 2005


Etten - Dekzeil oplegger opengesneden


In de nacht van zaterdag op zondag werd het dekzeil van een oplegger opengesneden. De vrachtwagen met oplegger stond geparkeerd aan de Dorpsstraat bij de kerk. Het voertuig was geladen met kinderzitjes en kinderwagens. Het is nog niet bekend of er goederen werden weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen die misschien bij de kerk of de vrachtwagen iets verdachts gezien hebben. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Doetinchem - Man overvallen


In het Bonanzapark werd in de nacht van zaterdag op zondag een 26 jarige Doetinchemmer overvallen. De man werd na horeceabezoek in de stad op het bruggetje, fietsend in de richting van de Eduard Schilderinkstraat, door twee knapen van de fiets getrokken en kwam te vallen. De fiets en de portemonnee van de Doetinchemmer werden weggenomen. Door de val was hij gewond geraakt in zijn gezicht. De fiets is een grijs-witte herenfiets. Het zadel was afgeplakt met oranje plakband. De politie werd in de loop van de zondag in kennis gesteld en is een onderzoek gestart.


Aalten - Mishandeling na aftrappen spiegel


Agenten hebben zondagavond een 17 jarige jongen uit Bredevoort en een 27 jarige man uit Aalten aangehouden. De Aaltenaar wilde aan de Hogestraat de auto uitstappen toen hij zag de jongen, rijdend op een bromfiets, de spiegel van zijn auto trapte. Omdat de jongen door reed ging de man achter hem aan en reed hem uiteindelijk klem. De man gaf de jongen meerdere vuistslagen en trappen. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beiden zagen in dat ze fout waren geweest en konden na verhoor weer naar huis. Het onderzoek gaat verder.


Doetinchem - Auto op zijn kant gezet


Op de parkeerplaats aan de Houtsmastraat werd in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden een auto op zijn kant gezet. De auto had schade aan zijkant en de voorruit was kapot. Enkele buurtbewoners hadden 's nachts overlast gehad van lawaai door jongeren nabij het buurthuis. De politie is een onderzoek gestart.


Olburgen/Rha - Spoor van vernielingen


De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag gepleegd zijn. De vernielingen werden waarschijnlijk gepleegd door discogangers. Op het terrein van een camping aan de Pipeluurseweg werden verlichting en een afvalbak vernield. Langs de weg Olburgen - Rha - Steenderen werden verkeersborden, brievenbussen, verlichting en tuinbeeldjes vernield. Het onderzoek gaat verder.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --