Gemeente Reimerswaal


Het 100ste pakket van de Aktie nergiewinst uitgereikt in Reimerswaal!

Op maandagmorgen 18 april werd het 100^ste pakket van de 'Aktie nergiewinst' uitgedeeld in Reimerswaal. Mevrouw Maas uit Yerseke was de gelukkige. Het pakket werd door wethouder J.C. Jansen aan haar overhandigd in aanwezigheid van de heer Jeroen Verschelling van Ecofys, de bedenkers van de actie. Verder waren er nog enkele medewerkers van L'Eté aanwezig, het bedrijf dat de actie in Zeeland coördineert. Mevrouw Maas reageerde zeer enthousiast; 'Ik vind het fantastisch, zo'n verwenpakket op de maandagmorgen'. Mevrouw Maas vroeg zich alleen af hoe alle spulletjes geïnstalleerd c.q. gemonteerd moesten worden. De heer Paul Evertsen van L'Eté bood direct hulp aan. Hij zou 's middags terugkomen om alle spulletjes zoals de douchekop en het radiatorfolie voor mevrouw Maas te installeren.

De 'Actie nergiewinst' is een initiatief van de provincie en de gemeente met financiële ondersteuning van het Ministerie van VROM. De gratis energiespaarbox is gevuld met veel energiebesparende producten en heeft een totale waarde van 50,--. Mevrouw Maas werd verblijd met o.a. 3 spaarlampen, radiatorfolie, stekkerdoos met schakelaar, waterbesparende douchekop en een instructieboekje met handige energietips. Samen met een medewerker van L'Eté werd uitgerekend wat ze met dit pakket op jaarbasis zou kunnen besparen. Dat zou toch al gauw zo'n honderd Euro zijn.

De actie is zeer succesvol in Zeeland er zijn op dit moment al zo'n 4.100 pakketten aangevraagd. In totaal zijn er 5.000 pakketten beschikbaar. In de gemeente Reimerswaal zijn er tot nu toe 177 inzendingen geteld. Op dit moment loopt de actie nog, aanmeldingen worden in volgorde van binnenkomst afgehandeld. Wees er dus snel bij als u nog gebruik wilt maken van de actie want OP=OP!!

(Geplaatst op: 18-04-2005)