Universiteit van Tilburg

Drs. Van de Riet nieuwe secretaris van College van Bestuur en directeur cluster ondersteuning Radboud Universiteit Nijmegen

PERSBERICHT RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

Het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen heeft drs. J.J.A. van de Riet benoemd tot secretaris van College van Bestuur en directeur cluster ondersteuning. Drs. Van de Riet treedt per 1 september 2005 in dienst. Hij is de opvolger van prof. dr. Sars, die benoemd is tot decaan van de Faculteit der Letteren.

Drs. Van de Riet (1955) is momenteel secretaris van de Universiteit van Tilburg en directeur van het bureau van de universiteit. Hij studeerde van 1972 tot 1977 Economische Wetenschappen, bestuurswetenschappelijke specialisatie, aan de Katholieke Hogeschool Tilburg. Hij volgde in 1989/1990 de postdoctorale opleiding Beleidsvoering in non-profit en overheidsorganisaties aan de Tias Business School te Tilburg. Beide opleidingen sloot hij cum laude af.

Na zijn studie Economische Wetenschappen heeft drs. Van de Riet diverse functies bekleed bij de overheid en universiteiten. Zo was hij beleidsmedewerker regionaal economische zaken bij het Stadsgewest s Hertogenbosch, beleidsmedewerker van het bestuur van de subfaculteit Psychologie van de Katholieke Universiteit Nijmegen, griffier van de Universiteitsraad van de Katholieke Universiteit Brabant en hoofd van de afdeling Planning en Begroting van de Tilburgse universiteit. Voor hij in 1993 als secretaris van de Universiteit van Tilburg en directeur van het bureau van de universiteit aan de slag ging, was hij vanaf 1987 in dienst van de Provincie Noord-Brabant, waar hij onder meer directiesecretaris was van de Dienst Kabinet en Centrale ondersteuning.

Drs. Van de Riet heeft tal van bestuursfuncties in maatschappelijke organisaties. Hij is onder meer secretaris van het bestuur van het Natuurmuseum Brabant te Tilburg, lid van de Raad van Bijstand van de Tilburgse Roeivereniging Vidar, lid van het kerkbestuur van de Studentenparochie Maranatha te Tilburg en lid van het algemeen bestuur van de Radboudstichting. Daarnaast is Van de Riet namens Nederland ook lid van de round table (algemeen bestuur) van het Europees netwerk van universiteitssecretarissen (HUMANE).

De heer Van de Riet is gehuwd en vader van drie kinderen.