Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten


18-04-2005
Verslag bewonersdebat 30 maart 2005- Identiteit

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Jack 't Lam, griffier

078-6921318 of jack.t.lam@alblasserdam.nl

PERSBERICHT GEMEENTERAAD

Tweede ronde voor Alblasserdamse toekomstvisie

In een vervolg op de discussie over de ruimtelijke toekomstvisie van Alblasserdam op 30 maart jl. worden de inwoners uitgenodigd voor een tweede ronde. Iedereen kan reageren op de gepresenteerde ruimtelijke ontwikkelingsmodellen. De vervolgbijeenkomst is op 2 juni in De Wipmolen. Het verslag van de eerste bijeenkomst staat op de website en kan opgevraagd worden. In de ter discussie staande ontwikkelingsmodellen zijn de reacties van die avond verwerkt.

Uit reacties van deelnemers aan de discussie op 30 maart in De Wipmolen maar ook uit reacties van andere Alblasserdammers blijkt die bijeenkomst een succes. De leden van de gemeenteraad zijn erg blij met deze interactieve benadering en er is besloten daar een vervolg aan te geven. Met interactief wordt bedoeld dat mensen direct kunnen reageren op bepaalde voorstellen en/of stellingen.
De eerste bijeenkomst heeft heel wat informatie opgeleverd hoe de Alblasserdammers over hun dorp denken en over onderwerpen als verkeer, wonen, recreatie, toerisme en detailhandel. De opvallende, afwijkende maar ook instemmende reacties op de stellingen zijn te lezen op de website: www.alblasserdam.nl. Het verslag kan ook opgevraagd worden bij het Bestuurssecretariaat (tel. 078-6921315; e-mail: info@alblasserdam.nl).

Alle verenigingen en instellingen ontvangen weer een uitnodiging om een vervolg aan deze discussie te geven op donderdag 2 juni. Andere belangstellende inwoners zijn dan uiteraard ook welkom om mee te praten en kunnen zich hier op genoemd nummer/adres aanmelden.

De reacties van 30 maart worden uitgewerkt in een aantal ontwikkelingsmodellen en die worden ter discussie voorgelegd aan de aanwezigen. Er ontstaat dan een visie die breed gedragen wordt door inwoners en bestuurders.

Diverse uitgangspunten van de Alblasserdamse visie worden ingebracht in de regionale ruimtelijke visie van de Drechtsteden. Wanneer zoveel mogelijk inwoners aangegeven hebben wat ze over de toekomst van hun woonplaats denken, kunnen deze suggesties en ideeën meegewogen worden in de regionale visie. Dan kan het Alblasserdamse gemeentebestuur bijvoorbeeld heel duidelijk aangeven dat deze gemeente geen bebouwing in de buitengebieden wil. Dat was een van de punten die tijdens de discussie op 30 maart heel nadrukkelijk naar voren kwam. Op 20 april spreken de commissieleden Grondgebied in de raadzaal onder meer over de herijking van de ruimtelijke visie Drechtsteden. De gesprekken over de regio worden gevoerd met de standpunten vanuit het bewonersdebat van 30 maart.

Hierbij het verslag van het bewonersdebat d.d. 30 maart 2005- Identiteit en de bespreeknotitie herijking ruimtelijke visie Drechtsteden

- verslag 30 maart -

- bespreeknotitie -