Politie Zaanstreek-waterland


WIJDEWORMER, ZUIDERWEG
Autodieven aangehouden
De politie heeft een 17- en een 16-jarige jongen uit Koog aan de Zaan en een 16- en een 15-jarige jongen uit Zaandam aangehouden als verdachten van diefstal van een auto. De auto werd op vrijdagochtend gestolen bij een manege in sportpark Kalverhoek. De 21-jarige eigenaresse uit Krommenie heeft samen met een 39-jarige Zaandijker gezocht naar de auto. Zij troffen de auto vrijdagavond aan op de Augustusbloemweg in Zaandam. Een politieagent heeft vervolgens de auto zo geprepareerd dat hij niet kon wegrijden. De Zaandijker betrapte later de 17-jarige verdachte uit Koog aan de Zaan die de auto probeerde te starten. Samen met drie anderen ging hij er vandoor maar het kwartet kon door de politie worden aangehouden. Zij werden in verzekering gesteld en ingesloten. De drie jongsten zijn zaterdagmiddag heengezonden. De oudste zit nog vast.

VOLENDAM

Luidruchtige dronkeman aangehouden

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een man uit Volendam aangehouden omdat hij in staat van dronkenschap met langdurig geschreeuw de buurt wakker hield. Eerder had de politie bemiddeld bij een ruzie waarbij de man werd weggestuurd om elders te gaan overnachten. Enige tijd later was hij echter weer terug en moesten de agenten hem meenemen om de omgeving nog wat nachtrust te laten genieten. Hij is ingesloten en in de loop van de maandagochtend heengezonden.

14:16 17-APR-05
PURMEREND, STREMSELSTRAAT

Bromfietser breekt been

Een 15-jarige bromfietser uit Purmerend is gewond geraakt nadat hij frontaal tegen een tegemoetkomende auto was gereden die werd bestuurd door een 50-jarige plaatsgenoot. De jongen reed op een geleende bromfiets over de Grotenhuysweg vanuit de richting van de Edisonweg. Ter hoogte van de Stremselstraat kwam de bromfietser, vermoedelijk als gevolg van te hoge snelheid, op de verkeerde weghelft terecht waar de aanrijding ontstond. De jongeman was niet in het bezit van een bromfietscertificaat en had geen helm op. De politie heeft de bromfiets, die zwaar beschadigd is, meegenomen voor technisch onderzoek. De jongen is met een gebroken been per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Of hij toestemming had van de eigenaar om op de bromfiets te rijden wordt nog onderzocht.

17:54 17-APR-05
KOOG AAN DE ZAAN, WEZELSTRAAT

Met pistool in boot

De politie heeft na een melding over jongens met een pistool in een bootje een onderzoek ingesteld. Na enig zoeken werden twee jongens van 15 en 16 jaar uit Koog aan de Zaan en een 16-jarige jongen uit Wormer door de agenten aangehouden. Een namaakpistool, dat in een rugtas werd gevonden, is in beslag genomen. De 16-jarige Koger gaf toe dat het wapen van hem was. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld en de jongens zijn na verhoor heengezonden.

09:37 18-APR-05
ZAANDAM, EBBEHOUT

Paspoortfraudeur aangehouden

De politie heeft op aangeven van de afdeling burgerzaken van de gemeente een 38-jarige Zaandammer aangehouden die bij de aanvraag van een paspoort pasfoto's van een ander persoon heeft ingeleverd. Ook zette de man een andere handtekening op de aanvraag. De man wordt ervan verdacht dat hij op zijn naam voor een ander persoon een paspoort heeft aangevraagd. Hij wordt door de politie verhoord voor valsheid in geschriften.


21:26 17-APR-05
WESTBEEMSTER, WESTDIJK

Met slok op dijk af

Een 50-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden nadat hij in een personenauto met alcohol op een geparkeerde auto had aangereden en vervolgens de dijk was afgereden. De man reed over de Westdijk vanuit de richting van de Volgerweg en reed in een bocht tegen de geparkeerde auto van een 57-jarige Purmerendse aan. Hierna reed hij de dijk af. De toegesnelde politieagenten troffen de man achter het stuur van zijn in de onderdijk gelande auto aan. De man verzette zich en is geboeid naar het politiebureau gebracht waar hij bijna vijf maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de verdachte is na verhoor heengezonden.


---- --