Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 april 2005


APELDOORN - Brand in ketelhuis


In het ketelhuis van een flat aan de Aristotelesstraat brak in de nacht van zondag op maandag (18/4) brand uit. Brandweer en politie kregen maandagmorgen vroeg rond 03.20 uur dat het ketelhuis in de brand stond. De politie zette direct alle kruispunten in de omgeving af voor de brandweer die snel ter plaatse was. De brandweerlieden hadden het vuur om 03.48 onder controle. Het ketelhuis en een vuilcontainer brandden geheel uit. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De technische recherche stelt een onderzoek in.


BEEKBERGEN - Automobilist ramt verkeerszuil


Een 64-jarige automobilist uit Arnhem is zondagmorgen (17/4) op de kruising Arnhemseweg/Hietveldweg tegen een verkeerszuil aangereden. De man reed over de Arnhemseweg en zag rond 08.20 uur de verkeerszuil op de verhoging, midden, op de weg over het hoofd. De automobilist kwam dit netjes aan het politiebureau melden. Onderzoek wees uit dat de zuil plat was gereden.


APELDOORN - Paarden lopen op de spoorlijn


Getuigen belden zondagmorgen (17/4) de politie dat er op de spoorlijn ter hoogte van de Johanes Bosboomstraat twee paarden rondliepen doordat een deel van de afrastering kapot was. Bij aankomst van de politie had een passante de paarden opgevangen. De machinisten van de treinen waren gewaarschuwd en reden met een lastgeving. De paarden werden in een wei gezet en de politie nam contact op met de eigenaar, die toezegde de dieren, in afwachting van reparatie van het hekwerk, elders zou stallen. De afrastering zou maandag (18/4) gerepareerd worden.


UDDEL - Diefstal uit bedrijf


Onbekenden hebben in de nacht zaterdag op zondag (17/4) ingebroken in een bedrijf aan de Eslpeterweg. Via de werkplaats kwamen de dieven het pand binnen.
Uit diverse vertrekken verdwenen onder meer een portemonnee met inhoud en een draagbare computer. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.


BEEKBERGEN/LOENEN - Diefstal uit kerken


Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag uit de twee hervormde kerken in Beekbergen en Loenen geld en een bijbel gestolen. De bemanning van een politieauto zag zondagmorgen rond 08.15 uur dat een raampje van de kerk in Beekbergen was opengebroken. De politie lichtte de koster in die ontdekte dat er een geldbedrag was verdwenen. De bijbel en andere kostbaarheden waren nog aanwezig. In Loenen kwamen de dieven met behulp van een ladder de kerk via een raampje binnen en namen een antieke bijbel vanaf de kansel mee. De bijbel is later in de struiken teruggevonden.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --