Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 april 2005


Harderwijk - Autodieven betrapt


Op maandag (18-04) werden rond 03.20 uur twee mannen overlopen bij een auto-
inbraak op de Schippersmeen. Het tweetal ging er per fiets vandoor en vluchtten ver-
volgens ieder een kant op. Ondanks een snelle achtervolging door de politie wisten ze te ontkomen. Na onderzoek bleek er in zeker twee auto's te zijn ingebroken.


Hattem - Heerde - Truck en Oplegger met DVD-spelers ontvreemd


In de nacht van zondag op maandag (17/18-04) werd er vanaf een parkeerplaats aan de Molenweg in Heerde een oplegger met daarop een container met meer dan 3000 DVD-spelers ontvreemd.
Om de oplegger met container te vervoeren is volgens de politie vermoedelijk gebruik gemaakt van een truck die in dezelfde nacht werd ontvreemd vanaf de 3e industrieweg in Hattem.
De container is blauw van kleur met het opschrift SENATOR, type SENU 5055770-1. De truck is van het merk Volvo en rood/oranje van kleur, met op het dak een witte spoiler met in blauwe letters het opschrift "Nijhof-Wassink ". De waarde van de voertuigen en de inhoud van de container is nog niet vastgesteld. De politie is een onderzoek gestart en verzoekt getuigen die iets van beide incidenten heeft gezien of de truck of de combinatie in de nacht van zondag op maandag heeft zien rijden, of over andere informatie beschikt, dit te melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem ; 0800 - 7000.


Putten - Passagiere fiets gewond

Een 17-jarige inwoonster van Kootwijkerbroek raakte op zondag (17-04) rond 13.05 uur gewond op de Van Geenstraat. Ze zat als passagier achter op de fiets toen haar voet tegen een paaltje op het fietspad sloeg, waarna ze achterover viel en met haar hoofd op het fietspad belandde. Ze werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Kop-staartbotsing

Op zondag (17-04) vond er rond 14.20 uur een kop-staartbotsing plaats op de kruising Deventerstraat en Karel Doormanlaan. Een 19-jarige automobilist uit Melissant (gem. Dirksland) wist zijn auto niet op tijd tot stilstand te brengen en botste op zijn voorganger, een 41-jarige automobilist uit Harderwijk die vervolgens een 74-jarige plaatsgenoot aanreed.
De 41-jarige man klaagde over nek- en rugklachten werd voor een nachtje observatie opgenomen in het ziekenhuis.Twee auto's werden total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - Snelle rijder is rijbewijs kwijt

De politie heeft op zondag (17-04) rond 11.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 23-jarige automobilist uit Lunteren. De man reed op de A28 van Harderwijk naar Nunspeet en haalde een snelheid van 176 km per uur terwijl de toegestane snelheid 120 km per uur bedraagt.
Thv de afslag Nunspeet kon hij worden staande gehouden. Het rijbewijs werd ingenomen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --