Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/04)

BERGEN OP ZOOM, 18 april 2005

120 Euro boete voor bezit softdrugs
BERGEN OP ZOOM: Het team Courage heeft zaterdagavond een tweetal Belgische voertuigen gecontroleerd nadat zij bij een illegaal verkooppunt in Bergen op Zoom softdrugs hadden gekocht. De inzittenden bleken in totaal 20 gram softdrugs te hebben gekocht. Na verhoor en na het afstand doen van de softdrugs konden zij met een boete van 120 euro weer naar België vertrekken.
Zondagmiddag bleek dat er wederom door twee Belgen softdrugs was gekocht in het illegale verkooppunt in Bergen op Zoom. Dit keer ging het om 19 gram softdrugs. Ook zij kregen 120 euro aan boete. Het illegale verkooppunt zal binnenkort door de politie in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom worden benaderd. Hij riskeert sluiting van zijn pand.

Inbraak sportkantine
HUIJBERGEN: Tussen zondagmiddag 12.00 uur en maandagochtend is er ingebroken in een sportkantine aan het Waterdrieblad. De daders forceerde aan de voorzijde van het gebouw een ruit waarna ze binnen konden komen. Vanuit de kantine werd een klein geldbedrag ontvreemd.

Dronken automobilist tegen vangrail
WOENSDRECHT: Zondagochtend omstreeks 07.00 uur reed op de A4, ter hoogte van het knooppunt Markiezaat, een 21 jarige inwoner van Vlissingen met zijn personenauto tegen de vangrail. De auto kwam daarna in een weiland tot stilstand. Door de politie werd geconstateerd dat de man onder invloed van alcohol de auto bestuurd had. Uit het ingesteld onderzoek bleek dat de man 320 ug/l blies terwijl 220 ug/l is toegestaan. De man, welke niet gewond raakte, kreeg een rijverbod van 2 uur. De auto raakte zodanig beschadigd dat deze getakeld diende te worden.

Inbraak in auto
PUTTE: Zondagochtend is tussen 11.30 en 12.00 uur ingebroken in een personenauto van een 56 jarige inwoner van Antwerpen. De auto stond geparkeerd bij een begraafplaats aan de Noordweg. Uit de auto, waarvan de portierruit werd ingeslagen, werd een portefeuille met inhoud ontvreemd.

Brand in woning
BERGEN OP ZOOM: Een wasmand gevuld met wasgoed naast een verwarmingsketel is de oorzaak van een binnenbrand in een woning aan het Bastiaansblok maandagochtend. De vrouw des huizes kon net op tijd met haar baby het huis verlaten en werd door de buren opgevangen. De brandweer had de brand snel onder controle. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Politie houdt bromfietscontrole
HALSTEREN/BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagochtend een bromfietscontrole gehouden op de parkeerplaats van de Gamma aan de Kruisakkers. In totaal zijn 47 bromfietsers gecontroleerd. 19 bromfietsen overschreden de maximum contructiesnelheid en hebben hiervoor een bekeuring gekregen. 10 bestuurders kregen verder nog een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een verzekeringsbewijs of bromfietscertificaat en overige technische gebreken.

Inbraak woning
OUDENBOSCH: In een woning aan het Gors is zondagavond ingebroken. De daders konden binnenkomen door een gaatje te boren in de achterdeur. Binnen is door een dader nog een flesje bier genuttigd en is er nog gebruik gemaakt van de magnetron! Het is nog niet bekend wat er allemaal is meegenomen. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Auto buit bij woninginbraak
WOUW: Een zwarte BMW 525i met het kenteken 21-PH-GS is zondagnacht buitgemaakt bij een woninginbraak aan de Wesemalestraat in Wouw. De bewoner was rond 03.30 uur wakker geworden van een dichtslaande poort. Aangezien hij verder niets hoorde viel hij weer in slaap. Rond 04.00 uur werd hij weer wakker door geritsel in de slaapkamer. Toen hij hierop vroeg wie er in de kamer was hoorde hij iemand weglopen. Toen de bewoner het licht uitdeed zag dat zijn broek weg was met daarin zijn autosleutel. Toen de man uiteindelijk beneden kwam zag hij zijn auto van de oprit wegrijden. De auto is inmidddels internationaal gesignaleerd. De technische recherche stelt ook hier een sporenonderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst