Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlandse markt voor Asset Management Software groeit met 10 procent

Uit onderzoek van IDC Research Benelux blijkt dat Nederlandse bedrijven in het topsegment genoodzaakt zijn nu of op termijn (IT) Asset Management in te zetten om hun kosten te reduceren.

Amsterdam, 18 april 2005 - De resultaten van het IDC Asset Management Onderzoek zijn onlangs op de Peregrine Executive Briefing Lunch gepresenteerd aan veertig IT directors uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Uit deze resultaten blijkt dat het gebruik van Asset Management Software in Nederland nog in de kinderschoenen staat, maar dat de groei erin zit.

In Nederland is er in 2004 in totaal 32,5 miljard euro besteed aan ICT. Hiervan werd 7,3 miljard euro besteed aan interne uitgaven (personeel), 14,2 miljard euro aan externe uitgaven en 11,0 miljard euro aan Telecom services. Vooral in het segment Software is groei te zien, 5,8 procent.

ICT Uitgaven

2004

Groei 2003/2004

Totaal Interne uitgaven

7,3 mrd

+ 0,7 %

Totaal IT (HW, SW, SRV)

14,2 mrd

+ 2,6 %

Hardware

4,5 mrd

+ 0,5 %

Software

3,2 mrd

+ 5,8 %

IT Services

6,5 mrd

+ 2,5 %

Totaal Telecom Services

11,0 mrd

+ 4,4 %

Bron: IDC Benelux 2005

De meeste Nederlandse bedrijven in het top segment (meer dan 500 medewerkers) besteden drie tot acht procent van hun omzet aan hardware, software en services. Negen op de tien van deze bedrijven is zich niet bewust van eigendom, status, gebruik, kosten, taken en locatie van hun ICT-middelen. Om kosten te reduceren is allereerst het in kaart brengen, controleren en beheren van deze middelen van groot belang.

De Nederlandse markt voor Asset Management groeit dit jaar met tien procent. Op dit moment staat deze markt nog aan het begin van de ontwikkeling. Er heerst nog steeds een 'nice to have' houding maar langzamerhand komt daar verandering in. De noodzaak om te voldoen aan nieuwe uniformiteitregelgeving (Sarbanes - Oxley en Basel 2) en de behoefte om met een druk op de knop de gehele IT-inventaris fysiek en financieel te kunnen herleiden geeft een verdere impuls aan de ontwikkeling van de Asset Management markt.

De verwachte groei van tien procent is gelegen in twee externe oorzaken: globalization en algemene consolidatie. Daarnaast zijn er ook interne oorzaken zoals het nakomen van licentie-afspraken, ITIL-compliance en het gedecentraliseerd gebruik maken van computers, de groei van netwerken en de toename van het aantal laptops binnen organisaties.

Ook Peregrine Systems merkt dat de Nederlandse markt steeds meer open staat voor IT Asset Management. Claire Delalande, Regional Marketing Manager voor Europa, constateert: "Wij zien een snelle acceptatie van Asset Management-systemen in Nederland. Om de huidige en nieuwe gebruikers nog beter te ondersteunen zullen we onze aanwezigheid in onze vestiging in Amersfoort verder opvoeren en meer van ons laten horen."

Over Peregrine Systems

Peregrine Systems Inc. ontwikkelt enterprise software oplossingen die organisaties helpen bij het ontwikkelen van IT-Service en Asset Management activiteiten waarbij de kosten en risico's verlaagd en de IT-productiviteit en service verbeterd worden.. Asset en Service Management oplossingen, zoals Asset Tracking, Expense Control, Service Control en Service Alignment, richtenzich op specifieke business problemen. De oplossingen maken het IT-organisaties mogelijk een veranderende IT-infrastructuur te begeleiden, hun relaties met eindgebruikers en service providers te onderhouden en een groter inzicht te verkrijgen in het resultaat van IT-investeringen. Het Peregrine Evolutie Model voorziet in een blauwdruk voor bedrijven die systematisch de toewijding en effectiviteit van hun IT activiteiten willen ontwikkelen.

Peregrine Systems is in 1981 opgericht en heeft een rijke traditie in het bieden van oplossingen met superieure functionaliteiten voor een breed segment van de wereldwijde zakelijke markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië, de organisatie opereert vanuit kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Kijk voor meer informatie op www.peregrine.com/products/ac-new-features.asp