Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel

Dronten 18-04-2005 - Er vonden maandag twee aanrijdingen met letsel plaats in de gemeente Dronten.

Op de kruising Swifterringweg Rivierduinweg te Swifterbant botste een 24-jarige automobiliste uit Swifterbant tegen een tienjarige jongen, eveneens woonachtig in Swifterbant. De jongen fietste op het fietspad van de Rivierduinweg in de richting van de Visvijverweg.

Hij wilde de kruising van de Rivierduinweg met de Swifterringweg recht oversteken. Hij keek waarschijnlijk niet goed uit en zag de automobiliste die op de Swifterringweg reed, over het hoofd. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Een 64-jarige vrouw uit Swifterbant raakte gewond toen zij met haar auto vanaf een parkeerterrein de rijbaan van de Nijverheidsweg opreed. Zij botste hierbij tegen een 44-jarige automobilist uit Dronten die al op die Nijverheidsweg reed. De vrouw is door de brandweer bevrijd uit haar auto.

Zij is door een GGD-ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De Drontenaar raakte licht gewond. Hij kon ter plaatse behandeld worden.