Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/04)

OOSTERHOUT NB, 18 april 2005

Man (33) dodelijk verongelukt in Molenschot

MOLENSCHOT: In de vroege ochtend van maandag 18 april vond er op de Bavelseweg een dodelijk verkeersongeval plaats. Het ongeval gebeurde rond 05.00 uur. Een 33-jarige inwoner van Molenschot kwam hierbij om het leven.

De man reed in zijn personenauto over de Bavelseweg, een verbindingsweg tussen de Bavel en Gilze. De Bavelseweg ligt overigens in Molenschot (gemeente Gilze en Rijen). Waarschijnlijk week het slachtoffer, om nog onbekende redenen, onverwacht naar links uit. De automobilist botste vervolgens frontaal tegen een hem tegemoetkomende vrachtwagen aan en belandde in de sloot. Hij is daarbij vrijwel direct overleden.

De vrachtwagenchauffeur betrof een 61-jarige man uit Gilze. Hij bestuurde een niet geladen vrachtwagen met aanhanger. De vrachtwagenchauffeur is overgebracht naar het politiebureau in Oosterhout. Daar is hij na het verhoor opgevangen door medewerkers van het bureau Slachtofferhulp.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn door de politie op de hoogte gebracht over het fatale verkeersongeval. Personeel van de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Midden en West Brabant stelt een uitgebreid onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. In verband met het sporenonderzoek is de rijbaan van de Bavelseweg maandagochtend 18 april geruime tijd afgesloten geweest voor al het verkeer.

Fietsende peuter botst met auto

OOSTERHOUT: Een 5-jarige jongentje is zondagmiddag 17 april rond 16.10 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding. Het kind fietste op zijn kinderfietsje in de Narcissenstraat. Een 59-jarige Oosterhouter reed op dat moment ook in de Narcissenstraat. De straat loopt daar dood en daarom was zijn snelheid niet erg hoog. Plotseling kwam het kind het trottoir afgereden en botste tegen de auto aan. Het jongetje viel met zijn hoofdje op het wegdek en raakte licht gewond. Hij is voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het kinderfietsje is een beetje krom, de auto heeft geen noemenswaardige schade.

Politie onderzoekt woninginbraken

HOOGE ZWALUWE: Op zondag 17 april is er ingebroken in een woning aan de Helkantsedijk. De bewoners ontdekten het misdrijf om 18.30 uur, toen zij thuiskwamen. Met opklimmateriaal, dat in de tuin voorhanden was, kon de dader het dak bereiken. Hij beklom het rieten dak naar het badkamerraam en forceerde dit. De nog onbekende dader ging er vandoor met een videocamera en een klein geldbedrag. De politie heeft een aangifte opgenomen en de directe buren ondervraagd over eventuele bijzonderheden. Verder stelde de technische recherche een sporenonderzoek in, waarbij diverse achtergebleven dadersporen zijn veilig gesteld.

MADE: Ook bewoners van een vrijstaande woning aan de Boerenhoekstraat kregen ongewenst bezoek. Dat gebeurde tussen zaterdagochtend 16 april 08.00 en zondagavond 17 april 22.00 uur. De schuur werd opengebroken, maar daaruit zijn geen goederen gestolen. Vervolgens probeerde de inbreker een raam aan de achterkant van het woonhuis open te breken. Het bleef bij een poging en er werd niets ontvreemd.

Bromfietser licht gewond bij valpartij

OOSTERHOUT: Ambulance- en politiepersoneel werden maandagochtend 18 april rond 08.30 uur geroepen bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Lage Molenpolderweg. Een 17-jarige bromfietser uit Made was ten val gekomen. Hij reed over het verplichte fietspad en zag vermoedelijk een kleine kromming van het wegdek over het hoofd. Hierdoor botste hij tegen de trottoirband aan en vloog vervolgens enkele meters door de lucht. Zijn valhelm heeft hem behoed voor ernstig hoofdletsel, aldus de medewerkers van de GG&GD. De jongen is voor medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Oosterhout.

Dronken invalide weigert ademanalyse

WERKENDAM: In de nacht zondag 17 april op maandag 18 april controleerde de politie op de Van Randwijklaan de bestuurster van een gemotoriseerd invalidenvoertuig. Dat gebeurde rond 06.30 uur. De 29-rige vrouw had duidelijk teveel alcohol gedronken en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. Zij weigerde echter alle medewerking bij dit onderzoek. Deze weigering leverde haar een verkeersmisdrijf op. De agenten maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg zij een rijverbod van 24 uur opgelegd. Na verhoor is zij weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoekt brandstichting

OOSTERHOUT: Een inwoner van Oosterhout deed bij de politie aangifte van brandstichting. Op zondag 17 april 2005 werd tussen 3.00 uur en 4.00 uur op de Dirk Boutslaan een verplaatsbaar toilet van een bouwbedrijf door onbekenden in brand gestoken. De brand is overgeslagen naar de tuinafscheiding en 15 struiken (Laurierstruiken). De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. Het exacte schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Opnieuw kerkinbraken in Land van Heusden en Altena

ANDEL / WAARDHUIZEN: Vorige week maandag 11 april berichtte de politie over inbraken in vijf kerken in het Land van Heusden en Altena. De inbraken vonden plaats in Sleeuwijk, Almkerk (2x) Woudrichem, Nieuwendijk. Afgelopen nacht vonden opnieuw twee inbraken in kerken plaats in het Land van Heusden en Altena. De nog onbekende dader hanteerde opnieuw dezelfde modus operandi.

Tussen zondagavond 17 april 19.30 uur en maandagochtend 18 april 07.45 uur is er ingebroken in de Hervormde kerk aan de Kerkstraat in Andel. De dader kwam de kerk binnen door een ruit te vernielen en verdween via een nooddeur. Hij is wel op zoek geweest naar waardevolle voorwerpen en geld maar heeft vermoedelijk niets gestolen.

Ook de vrijgemaakte kerk aan de Gereformeerde Vrijgemaakte kerk aan de Waardhuizen 24 in Waardhuizen kreeg ongewenst bezoek. Ook daar vernielde de dader een ruit om binnen te komen. Het is nog niet exact bekend of er daadwerkelijk iets uit deze kerk gestolen is.

Politie controleert snelheid

ALMKERK / WOUDRICHEM: De radarauto van de politie stond op maandag 18 april opgesteld in Almkerk en in Woudrichem. De radarapparatuur registreerde snelheidsovertredingen van 56 automobilisten. De resultaten:

Locatie controle: Provincialeweg-Noord in Almkerk
Maximumsnelheid: 60 km/u
Tijdstip controle: van 07.20 uur tot 09.05 uur
Aantal passanten: 511
Aantal overtredingen: 53
Hoogste snelheid: 86 km/u

Locatie controle: Veldweg in Woudrichem
Maximumsnelheid: 80 km
Tijdstip controle: van 09.30 uur tot 11.00 uur
Aantal passanten: 307
Aantal overtredingen: 3
Hoogste snelheid: 93 km/u

Alle overtreders krijgen de bekeuring binnenkort via het Centraal Justitieel Incasso Bureau thuis gestuurd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer