Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 16 2005

Gemeentelijke informatie

Schoonmaakactie Adalbert basisschool
foto geldopbrengst schoonmaakactie
De kinderen van groep 7 van de Adalbert basisschool te Mook hebben een schoonmaakactie gehouden. Zij hebben o.a. het plein voor het winkelcentrum KOMOOK schoongemaakt. De geldopbrengst zal ten goede komen aan giro 555. De burgemeester heeft namens de gemeente een geldbedrag van 100 overhandigd.

Een nieuwe jongerenwerkster in de gemeente Mook en Middelaar. Sinds 1 april 2005 voert Synthese, welzijnsonderneming voor Noordelijk Limburg, jeugd en jongerenwerk uit in de gemeente Mook en Middelaar. Bij Synthese heeft Tanja Cuppen deze opdracht gekregen. Zij zal zich, in opdracht van de gemeente, vooral bezig houden met het begeleiden van organisaties die open jongerenwerk uitvoeren. Tanja is een jongerenwerkster van 24 jaar, afkomstig uit de gemeente Horst aan de Maas
Tanja Cuppen is sinds 2001 in dienst van Synthese. Zij heeft veel ervaring met opvangprojecten voor jongeren en het begeleiden van open jongerencentra in de gemeentes Arcen en Velden, Horst aan de Maas, Sevenum en de laatste jaren in Gennep en Bergen. In haar vrije tijd is ze actief als vrijwilliger in een jongerencentrum in Horst aan de Maas.
Tanja zal met veel inzet haar werk in Mook en Middelaar uitvoeren en is telefonisch bereikbaar via 0485-348080.

Kleding inzameling op 21 april a.s.
Vier maal per jaar wordt in de gehele gemeente Mook en Middelaar kleding en textiel ingezameld. Op 21 april a.s. wordt er weer een kledinginzamelingsactie gehouden.
De gemeente Mook en Middelaar heeft sinds 2001 een inzamelcontract met VAOP. Deze coöperatie heeft per 1 januari 2004 opdracht gegeven aan de stichting Aktie68 om in onze gemeente in te zamelen. Voorheen was dit de firma Ecotex.
Medewerkers van Aktie68 bezorgen vóór de dag van inzameling plastic zakken huis aan huis. U kunt deze zak op donderdag 21 april vanaf 8.00 uur 's morgens goed zichtbaar aan de kant van de weg zetten. Daarnaast wordt u geattendeerd op de mogelijkheid om oude kleding en schoeisel gratis bij de Milieustraat aan de Veldweg 1 te Mook aan te bieden.

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE
De burgemeester van Mook en Middelaar maakt bekend dat het bij het aanstaande referendum voor de Europese Grondwet op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij de Publieksbalie van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.
3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.
4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELINGE AANVRAAG

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde
dag voor de verkiezing de oproepingskaart over te leggen bij de Publieksbalie van zijn/haar
woonplaats waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.

2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas. Nadere inlichtingen worden verstrekt door de Publieksbalie, 024-6969111.

STEMMEN BIJ VOLMACHT
De burgemeester van Mook en Middelaar maakt bekend dat het bij het aanstaande referendum voor de Europese Grondwet op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen. Daarbij gelden de volgende bepalingen.

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij de Publieksbalie van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.

2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.

3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.

4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 19 april 2005 als kiezer zijn geregistreerd.
5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART
6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.
7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 19 april 2005 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.

8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.
Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de Publieksbalie, 024-6969111.

Regiodiek niet ontvangen?
Met Uitgeverij Janssen Pers is afgesproken, dat bewoners van adressen waar de Regiodiek niet of niet altijd in de bus valt, zich melden bij Janssen Pers 0485-550855.
De medewerkers maken afspraken met u. Indien levering van Regiodiek niet mogelijk blijkt, zorgt Janssen Pers, dat u in ieder geval een kopie van de gemeentelijke informatie toegezonden krijgt.

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de vergadering reageren op voorstellen. Bij commissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 17 mei 2005, 19.30 uur

Commissie Grondgebied
Woensdag 18 mei 2005, 19.30 uur

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 19 mei 2005, 19.30 uur

Raadsvergadering
Donderdag 9 juni 2005, 19.30 uur

Overzicht data welstandscommissies
Kleine commissie
De vergaderingen van de kleine commissie vinden plaats op 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2005 om 14:00 uur in het gemeentehuis te Mook. De agenda is de maandag vooraf aan de vergadering in te zien in het gemeentehuis.

Grote commissie
De leden van de grote commissie vergaderen op 28 april, 12 mei, 26 mei en 9 juni om 9:00 uur in de gemeente West Maas en Waal en vanaf 13:45 in de gemeente Wychen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met afdeling Grondgebied, bureau VROM, telefoonnummer (024) 69 69 147.

Openbare bekendmakingen

BOUWEN
Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden Mook :
Papenbergseweg 26 garage/berging/carport 15 april 2005 Molenhoek:
Franciscanessenstraat 2 afdak/berging 15 april 2005

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.
Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Mook :
Pr. Bernhardstraat 9 vergroten woonhuis Molenhoek:
Franciscanessenstraat 1 en 1a bouw dubbel woonhuis Plasmolen:
St. Jansberg visualiseren Romeinse villa

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Wet Ruimtelijke Ordening
Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:


- het in geringe mate en binnen de bestaande contouren uitbreiden van de bedrijfswoning Startsedijk 4 boven de op grond van het bestemmingsplan maximaal toegestane inhoudsmaat

Inzageperiode: de ingediende aanvraag met tekeningen van woensdag 20 april 2005 t/m dinsdag 17 mei 2005 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;
Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook.
Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148

KAPPEN
Aanvraag kapvergunning

Perceel Omschrijving Molenhoek
Lindenlaan 57 2 inlandse eiken

Inzage: van 19 april 2005 t/m 3 mei 2005
Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Bureau Beheer Openbare Ruimte, tel. 024-6969157.

VERKEER

De burgemeester van Mook en Middelaar maakt bekend zij, bij besluit van 1 april 2005, de haar toegekende bevoegdheid tot het aanstellen van verkeersregelaars heeft gemandateerd aan de korpschef van de regiopolitie Limburg-Noord.

Inzageperiode: 20 april t/m 31 mei 2005
Reactiemogelijheden:

· Bezwaarschrift aan de burgemeester tijdens de inzageperiode.
· Voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Roermond, postbus 950, 6040 AZ, Roermond.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake