IVN Nederland


Wandelen langs 400 km B(l)oeiende Bermen in Limburg

IVN organiseert komend half jaar iedere zondag in totaal 45 gratis excursies

De IVN Estafette B(l)oeiende Bermen start op zondag 6 maart in Afferden en Vaals. De 36 IVN-afdelingen organiseren het komende half jaar maar liefst 45 van dergelijke excursies van drie tot tien km lang. Iedere zondag in de maanden maart t/m oktober kunnen wandelaars steeds op stap in zowel noord als zuid Limburg onder begeleiding van deskundige gidsen. Deze estafette is een van de activiteiten van de landelijke IVN campagne NatuurNetwerk, die juist de kleine netwerken in de natuur zoals bermen uitlicht.

Bermen: de boeiendste verbinding tussen natuurgebieden Het IVN zet zich in voor het behoud van ecologische verbindingszones. Bermen vormen de kleine ecologische verbindingszones in de natuur. Het zijn deze kleine stukjes natuur die de snelwegen zijn voor de kleine planten en dieren naar de grote natuurgebieden. Denk hierbij aan: wegen, spoorranden, slootkanten, bos- en akkerranden. Tijdens de excursies staan zien, ruiken, proeven, luisteren en voelen maar vooral ook genieten van het Limburgse landschap centraal. Zo ontdekt men hoe zaden zich verspreiden en hoe muizen hun eigen routetjes weten te vinden. Het complete programmaboekje is te downloaden van www.ivn-limburg.nl, af te halen bij IVN-afdelingen of op te vragen bij het IVN Consulentschap Limburg, tel. (0475)38 64 60.

IVN Estafette samen met de natuurorganisaties in Limburg De excursies worden verzorgd door de 36 IVN-afdelingen in Limburg samen met de Limburgse natuurbeheerders, natuur en milieu educatievecentra en lokale organisaties. Tijdens de wandelingen worden estafettekokers meegedragen waarin deelnemers inspirerende ideeën en gedachten kunnen doen die uiteindelijk gebundeld zullen worden in een B(l)oeiende Bermen boekje.

Meer informatie
Het complete programmaboekje is te downloaden van www.ivn-limburg.nl of te bestellen bij het IVN Consulentschap Limburg, tel. (0475)38 64 60.

Kijk hier voor meer informatie over de campagne NatuurNetwerk in Limburg

Noot voor de pers: Meer informatie bij IVN Consulentschap Limburg Contactpersoon: Sylvia Spierts
Telefoon: (0475)38 64 60
E-mail: s.spierts-brouwer@ivn.nl
Website: www.nme-limburg.nl
Foto's vrij van rechten verkrijgbaar.