De Nederlandse Bank


Consultatie Regeling toezicht Sanctiewet 1977

De Regeling toezicht Sanctiewet 1977 is heden ter consultatie gepubliceerd op deze website. De Regeling toezicht Sanctiewet 1977 is door de AFM en DNB gezamenlijk opgesteld ter invulling van de toezichttaak, die hen is toegekend uit hoofde van de Sanctiewet 1977.

De Regeling ziet toe op een adequate controle van de administratie om te voorkomen dat instellingen terrorisme financieren of financiële middelen ter beschikking stellen aan personen of organisaties tegen wie (internationaal) sanctiemaatregelen zijn afgekondigd. Tevens is een Meldprocedure ontwikkeld aan de hand waarvan instellingen kunnen beoordelen wanneer tot melding over te gaan aan de toezichthouder. Het is de bedoeling dat de voorgestelde Regeling in de plaats komt van de zogenoemde Meldinstructie.

U wordt uitgenodigd om uw visie te geven op het Consultatiedocument. Per brief is ook aan de koepels gevraagd een reactie te sturen namens hun branche op het aangeboden Consultatiedocument. U wordt gevraagd uiterlijk 1 juni 2005 uw reactie aan DNB (of AFM) te richten.