Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 18 april 2005

Politie stelt onderzoek in na vondst tweetal foetussen

HEININGEN: De politie is afgelopen weekend gestart met een rechercheonderzoek naar de herkomst van twee foetussen die vrijdagavond en in de nacht van zondag op maandag zijn gevonden bij een glasverwerkingsbedrijf in Heiningen. De lugubere vondst van de twee onvoldragen niet levensvatbare foetussen tussen een partij glasafval maakte grote indruk op de werknemers van het bedrijf.

Vrijdagavond werd door het bedrijf gemeld dat medewerkers op de lopende band van het bedrijf tussen het afvalglas een foetus hadden aangetroffen. Het bedrijf waarschuwde vervolgens de politie die een onderzoek heeft ingesteld. De vondst is na het raadplegen van artsen door de politie overbracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (N.F.I) in Rijswijk. Zondagavond kregen enkele medewerkers van het bedrijf opnieuw de schrik van hun leven, toen uit dezelfde partij glas, een tweede foetus op de lopende band werd aangetroffen. De partij glas, ca. 25 ton, is afkomstig uit Nederland. Uit het onderzoek bij het N.F.I is vastgesteld dat het vermoedelijk gaat om een foetussen van circa 16 en 19 weken oud. Verder wees het onderzoek uit dat de foetussen sporen bevatten van de stof formalyne. Deze stof wordt gebruikt bij het prepareren. De foetussen zijn vermoedelijk geprepareerd voor wetenschappelijke, medische of educatieve doeleinden. Politie en justitie gaan er vooralsnog van uit dat de foetussen, die waarschijnlijk geprepareerd in glaswerk zaten, op deze bizarre manier bij het glasafval zijn gegooid. Aan de werknemers van het bedrijf is slachtofferhulp aangeboden door de bedrijfsarts. De politie heeft op dit moment geen aanwijzingen voor een misdrijf.

Politie houdt twee Franse drugstoeristen aan

BREDA: Aan de Rijksweg A16 heeft de politie zondagavond twee Fransen uit Saint Martin d Ecublei en Gauville aangehouden. De twee mannen van 19 en 20 jaar werden bij een routinecontrole van hun auto betrapt met 88 gram hennep aan boord. De drugs is in beslag genomen. Het openbaar ministerie legde het tweetal een boete op van 500 euro per persoon. Het bedrag konden zij niet betalen en daarom hebben zij een dagvaarding meegekregen om zich op een latere datum te verantwoorden bij de rechter. Na verhoor mochten zij hun reis richting Frankrijk vervolgen.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 35-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man gaf zondagavond in een horecagelegenheid aan de Haagweg de eigenaar een kopstoot. De man die onder invloed van alcohol was kwam tot zijn daad toen hij door de eigenaar het pand uit werd gezet. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan een verwonding aan zijn gelaat. De verdachte is maandagmorgen na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Computerschermen buitgemaakt bij bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijfsinbraak aan de Hermelijnweg zijn zondag drie computerschermen buitgemaakt. De dader kwam zondagavond rond 21:00 uur het pand binnen na het verbreken van een ruit. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek uit te voeren.

Politie houdt man aan voor beroving

BREDA: De politie heeft maandagmorgen een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van beroving van een 76-jarige inwoonster van Breda afgelopen zondagmorgen aan het Valkenberg.

De vrouw liep kort voor 12:00 uur door het park toen haar handtas van haar arm werd getrokken en de dader er met haar tas vandoor ging. Aan het Stadserf kon de jongen door getuigen worden gegrepen. De tas van de vrouw lag onder een auto en werd teruggevonden. Het geld circa 80 euro was er inmiddels al uitgehaald. De verdachte trok vervolgens zijn jas waaraan hij werd vastgehouden uit en ging er vervolgens vandoor. De politie kwam de verdachte op het spoor omdat het slachtoffer en een getuige een goede omschrijving van de dader kon geven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie ruimt hennepkwekerijen

BREDA: De politie heeft maandag in twee woningen een hennepkwekerij ontmanteld. Aan de Sleutelbloemstraat werd in een woning een hennepkwekerij met ruim 80 planten aangetroffen. De 48-jarige bewoner is aangehouden. De planten en kweekapparatuur zijn in beslaggenomen. Na verhoor is hij heengezonden. Aan de Heienlangdonk trof de politie vanmorgen een kwekerij aan met 195 hennepplanten en 41 stekjes aan. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Auteur: Henk Snepvangers