Vereniging van Effectenbezitters


Kort geding DVRG tegen VEB

Persbericht | 18-04-2005

De VEB deelt mede dat De Vries Robbé Groep (hierna DVRG) de vereniging in kort geding heeft gedagvaard in het kader van het artikel De goocheltruc van George Tóth. Dat op 9 april jl. in Effect (nummer 7) is verschenen. In dit artikel heeft de VEB gewaarschuwd voor de risicos verbonden aan belegging in aandelen DVRG en een benadering gegeven van de fundamentele waarde van het aandeel. De drie positieve scenarios die de VEB heeft doorgerekend resulteren in waarderingen van 11,3 tot 11,7 eurocent per aandeel DVRG. De beurskoers bedroeg op het moment van schrijven (4 april) 1,62 euro.

DVRG heeft de VEB op 12 april jl. gesommeerd het artikel te rectificeren. Op 13 april heeft de VEB aangegeven uiterlijk 14 april - na overleg met haar juridisch adviseur inhoudelijk te reageren. DVRG heeft dit niet afgewacht. DVRG verwijt de VEB ondermeer dat het artikel onjuistheden bevat, op basis waarvan de VEB onjuiste en onrechtmatige conclusies zou hebben getrokken.

De zitting van dit kort geding zal plaatsvinden op dinsdag 19 april 2005 om 13.00 uur bij de Rechtbank Den Haag (Prins Clauslaan 60) ten overstaan van President Mr. R.J. Paris.

Vereniging van Effectenbezitters

Meer informatie over De Vries Robbe


---