Talpa Nederland


maandag 18 april 2005

Big brother helemaal terug

De nieuwe zender brengt komend najaar vijfde Nederlandse serie

De komst van Tien, de TV-zender van John de Mol in augustus dit jaar betekent ook de terugkeer van 'Big Brother' op de Nederlandse televisie. Komend najaar zal een vijfde serie van deze wereldhit ruim 100 dagen lang te zien zijn op het nieuwe station. Het 'Big Brother'-huis wordt in Aalsmeer gebouwd. Vanaf vandaag kunnen kandidaten zich melden voor het ultieme reality-avontuur van 2005.

De nieuwe 'Big Brother' wordt gebouwd op het fundament dat het programma zijn ongeëvenaarde status bezorgde: twaalf bewoners, opgesloten in een huis. Hoe reageren zij op elkaar? Wie wordt genomineerd en wie wordt weggestemd? De kijker bepaalt. Maar de serie van 2005 bevat nadrukkelijk ook nieuwe elementen. Er staan veel verrassingen op stapel die soms tot de laatste seconde geheim zullen blijven. De bijna honderd series die tot op heden over de hele wereld zijn uitgezonden dienen daarbij als inspiratiebron.

Sinds de eerste serie in het najaar van 1999 in Nederland, heeft 'Big Brother' letterlijk de wereld veroverd. Terwijl Amerika de komende zomer toe is aan serie zes, lijkt de opmars van het programma in Azië nog maar net begonnen te zijn: deze maand start 'Big Brother' voor het eerst in Thailand. In totaal is het programma dan in 31 landen te zien of te zien geweest.

'Big Brother' gaat dit najaar ruim 100 dagen duren. Wie het aandurft om een van de twaalf bewoners te worden, kan zich via deze website aanmelden. Iedereen tussen 18 en 80 is welkom.

Talpa Media Holding is de houdstermaatschappij waarbinnen John de Mol al zijn media-activiteiten heeft ondergebracht. De belangrijkste onderdelen daarvan zijn, tot nu toe, de radiodivisie met zenders in Nederland, België en Denemarken en het Nederlandse televisiestation dat vanaf augustus in de avond gaat uitzenden op het kanaal van Nickelodeon. Daarnaast zijn binnen Talpa Media afzonderlijke divisies opgezet voor muziek, voor de ontwikkeling van content - onder meer voor televisie en voor cross media-activiteiten. Talpa kent nu twee branches, waarvan Talpa Media de ene is. De andere is vermogensbeheerder Talpa Capital.