Gemeente Vlaardingen


Impuls voor fluisterboot
18 april 2005

De fluisterboot heeft een nieuwe aanlegkade, pal tegenover sportcentrum De Polderpoort.

Wie de voorgaande jaren een rondvaart wilde maken door de Vlietlanden, moest eerst op speurtocht. De fluisterboot "Andante" was te gast bij een watersportvereniging aan de Watersportweg. Echt makkelijk instappen was het ook niet. Met ingang van dit jaar gaat het anders. Mede dankzij een bijdrage van de gemeente is de fluisterboot nu gemakkelijker te bereiken.

Bruinsma bestuurt fluisterboot
Burgemeester Bruinsma bestauurde zaterdag 16 april de boot, bij de start van het nieuwe vaarseizoen (foto Arie Wapenaar).

Nieuwe vertrekplaats
De nieuwe vertrekplaats is veel beter te vinden, in- en ontschepen gaat makkelijker, en bovendien zal horeca in de directe omgeving een rondvaart alleen maar populairder maken. Ook verzorgt Polderpoort de kaartverkoop voor de losse vaarten. Al met al verwacht het bestuur van Stichting Fluisterboot Vlaardingen en Vlietlanden een positieve impuls voor de fluisterboot.

Vaartijden
De Andante vaart komend seizoen (16 april tot eind september) op zaterdag, zondag en feestdagen om 13.00 uur en 15.30 uur. Kaartverkoop voor de Andante vindt dagelijks plaats bij De Polderpoort. Reserveren is ook mogelijk via boekingen@srvv.nl of telefoon (010) 2492255.

Prijs
Volwassenen betalen 6 voor een vaart van ongeveer anderhalf uur, kinderen tot 4 jaar gratis (op schoot), 4-12: 4, 65+ (met identiteitsbewijs) 5.

Groepsarrangementen
Voor groepsarrangementen waarin een tocht met de Andante gecombineerd wordt met een diner in de Brasserie of een picknick op locatie kunt u bellen met Polderpoort (010) 249 22 55.

Meer info
Kijk voor meer informatie op de site van de Stichting Rondvaarten Vlaardingen en Vlietlanden (SRVV): zie rechterkolom.

Op de foto v.l.n.r. schipper Pieter van Kooij, burgemeester Bruinsma en voorzitter Bas van Noordenne van de Stichting Fluisterboot Vlaardingen en Vlietlanden (foto Arie Wapenaar).