Tech Data

Acer stelt Tech Data aan tot Server configuration center

Utrecht/s-Hertogenbosch - maandag 18 april 2005

Acer heeft distributeur Tech Data aangesteld tot Acer Altos Server configuration center. Acer en Tech Data bieden hiermee een totaaloplossing voor resellers en eindgebruikers, waarbij de Acer Altos servers volgens klantspecificatie volledig op maat kunnen worden geconfigureerd. Beschikbaarheid, gemak en betrouwbaarheid zijn daarmee gegarandeerd.

Het Acer Server configuration center van Tech Data biedt de mogelijkheid om additionele opties, zoals een extra harde schijf, een RAID-controller of DAT-controller, aan de server toe te voegen en zo voor iedere klant de optimale serverconfiguratie te creëren. Aangezien Tech Data Nederland tevens is geautoriseerd om de benodigde software te installeren en te leveren, is het resultaat een compleet geconfigureerde server, klaar voor gebruik. Dit alles onder volledige 3 jaar on-site Acer garantie.

De Acer Altos servers worden door gekwalificeerde engineers van Tech Data geconfigureerd en ondergaan voor aflevering een uitgebreid testprogramma. Van elke server wordt de exacte samenstelling doorgegeven aan de 2e lijns-helpdesk van Acer, zodat na de installatie directe en adequate ondersteuning gewaarborgd is. Tech Data Nederland houdt te allen tijde een basisvoorraad van Altos servers en servercomponenten aan, waardoor korte levertijden zijn verzekerd.

De reseller kan zelf de gewenste configuratie samenstellen via de vernieuwde Acer Altos Server Configurator op Acer Partnerzone via www.acer.nl. In deze configurator zijn de listprijzen van de producten samengesteld. Bij afronding van de configuratie ziet u de Acer reseller richtprijs. De offerte aanvraag zal naar de distributeur van uw keuze worden gezonden.

Bij keuze voor Tech Data ontvangt de reseller dan zo spoedig mogelijk een offerte van het Tech Data PC Systems pre-sales team. Zij zullen de aangevraagde configuratie controleren en de reseller wijzen op mogelijke acties, de configuratiekosten en eventuele (noodzakelijke) opties. Ter viering van de introductie van deze uitbreiding in het Acer assortiment, bieden Acer en Tech Data Nederland de eerste 20 hardwareconfiguraties geheel kosteloos aan. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot het PC Systems pre-salesteam van Tech Data (acer@techdata.nl). Martijn Brand, Front Office Director van Tech Data Nederland bv over de samenwerking: Wij zijn content met de mogelijkheid om samen met Acer aan de markt te laten zien, dat Acer niet alleen succesvol is in notebooks, projectoren en monitoren, maar dat ook de desktops en servers van Acer het A-merk status verdienen.

Marc Pauly, Country Manager Benelux bij Acer, voegt hieraan toe: Met de toevoeging van servers is binnen Tech Data thans het productfolio aanwezig om de hele markt te kunnen bedienen. In Tech Data hebben wij een perfect verlengstuk voor onze organisatie. Acer heeft wereldwijd namelijk bewust gekozen voor een indirect verkoopmodel, dus we leveren uitsluitend via de channel. Door deze bundeling van krachten kunnen we ook een veel betere en completere propositie bieden aan resellers.

Over Acer
Acer behoort tot de top-vijf in de wereld van leveranciers van merk PCs en ontwikkelt en verkoopt innovatieve, gebruiksvriendelijke en betrouwbare IT-oplossingen voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Acer stelt mensen hiermee in staat efficiënter en gemakkelijker te werken en thuis met deze producten optimaal gebruiksplezier en -gemak te beleven. Sinds 2000 richt Acer zich op de globale marketing van zijn merkproducten: notebooks, beeldschermen, zakelijke PCs, servers en opslagsystemen, home entertainment PCs, PDAs, randapparatuur en IT-accessoires. De Acer-producten kenmerken zich door een fraai design, een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, uitgebreide garantie en een goede service en support. De Acer Group is in 1976 opgericht, telt wereldwijd 7.800 medewerkers en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. In 2003 werd een omzet van 4,9 miljard dollar gerealiseerd.
Acer is in EMEA en West-Europa marktleider op het gebied van notebooks en LCDbeeldschermen en behoort tot de top-drie leveranciers op de algemene PC-markt (desktops en notebooks). Ook in de Benelux bekleedt Acer de nummer één-positie op de markt voor draagbare PCs en LCD-monitoren en de derde plaats in het algemene PC segment (desktop en notebook PCs). Het Benelux-kantoor van Acer bevindt zich in s-Hertogenbosch.