Tweede Kamer der Staten Generaal

Den Haag, 30 maart 2005 vl/ca

VASTE COMMISSIE VOOR SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID ORGANISEERT SEMINAR "NIEUWE ACCENTEN OP HET TERREIN VAN WERK EN INKOMEN"

De vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert een seminar over nieuwe accenten op het terrein van werk en inkomen. Het seminar heeft op maandag
18 april 2005 vanaf 13.30 uur plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Op verzoek van de leden van de Tweede Kamer heeft de regering de notitie "Nieuwe accenten op het terrein van werk en inkomen" opgesteld. Er wordt ingegaan op de toekomstbestendige verzorgingsstaat (Kamerstuk 29 804, nr.1). Het seminar dient ter voorbereiding op de behandeling van deze notitie in de Tweede Kamer. Ook hebben enkele adviesorganen en sociale partners ten behoeve van het seminar een notitie gemaakt over een toekomstig bestendig stelsel op het terrein van werk en inkomen.

Het seminar wordt geopend en voorgezeten door
mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten (burgemeester Hof van Twente). De inleiders zijn:

-de heer dr. H.H.F. Wijffels (voorzitter van de Sociaal Economische Raad);

-de heer prof.dr. P.A.H. van Lieshout(lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en deeltijd hoogleraar Theorie van de Zorg aan de Universiteit van Utrecht).

Als coreferenten fungeren:

-mevrouw prof.dr.H. Maassen-van den Brink (hoogleraar Empirische Arbeidseconomie aan de Universiteit van Amsterdam);

-mevrouw prof.dr. H.M. Prast (bijzonder hoogleraar Persoonlijke Financiële Planning aan de Universiteit van Tilburg en verbonden aan de Divisie Wetenschappelijk Onderzoek van de Nederlandse Bank).
Het seminar wordt afgesloten met een discussie.