Gemeente Deventer

Week 14, 4 april 2005

VERRUIMING VENSTERTIJDEN BINNENSTAD DEVENTER

Laden en lossen in het autovrije gebied van de binnenstad kan met ingang van 18 april vaker zonder ontheffing. Met de verruiming van deze âvenstertijdenâ komt de gemeente tegemoet aan de wens van leveranciers, vervoerders en ondernemers.

Zo wordt het ochtendvenster in het voetgangersgebied met een half uur verruimd. Op de Brink wordt het ochtendvenster, op verzoek van de horeca, verruimd naar 13 uur. Op markt- en feestdagen blijven afwijkende venstertijden van kracht.

Nieuwe tijden
De nieuwe tijden voor respectievelijk het voetgangersgebied en de Brink zijn als volgt:

* In het voetgangersgebied (inclusief Keizerstraat): maandag tot en met zaterdag van 7 tot 11 uur; maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 18 tot 21 uur; donderdag van 21 tot 22 uur en zaterdag van 17 tot 18 uur.

* Brink: maandag tot en met donderdag van 7 tot 13 uur; maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 18 tot 21 uur; donderdag van 21 tot 22 uur en op zaterdag van 17 tot 18 uur.

In het voorjaar van 2000 is de nota âHerinrichting kernwinkelgebiedâ vastgesteld. Uitgangspunt was het verbeteren en uitbreiden van het kernwinkelgebied door een verbeterd verblijfsklimaat te scheppen. Diverse straten waar de winkel- en verblijfsfunctie de boventoon voeren maken nu deel uit van het autovrije gebied. In deze straten gelden venstertijden. Gedurende de venstertijden is laden en lossen in het autovrije gebied van de Deventer binnenstad toegestaan.

Om in het autovrije gebied van de binnenstad te mogen rijden buiten de venstertijden is een ontheffing nodig van burgemeester en wethouders. Het beleid op basis waarvan ontheffingen worden verleend is vorig jaar geëvalueerd en op een aantal punten gewijzigd. Bij deze evaluatie zijn verschillende partijen (gemeente, ontvangers, leveranciers, vervoerders, chauffeurs en bewoners) geënquêteerd. Vanuit deze partijen is onder meer aangegeven dat de huidige venstertijden âte krapâ zijn. De resultaten van dit onderzoek hebben onder meer geresulteerd in een voorstel tot het verruimen van de venstertijden.

Door het verruimen van de vensteruren is het naar verwachting voor veel leveranciers, vervoerders en ondernemers niet langer noodzakelijk een ontheffing aan te vragen (waarmee buiten de venstertijden het voetgangersgebied ingereden kan worden).

Informatie

Voor meer informatie en ontheffingsaanvragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met C. van der Meijden van de gemeente Deventer, telefoon 0570 - 693688.

Publicatiedatum: 5-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 5 april 2005