Gemeente Rotterdam

Nr. 54
5 april 2005

dS+V benoemt directeur Stadsontwikkeling

Het college van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam heeft ingestemd met de benoeming van mevrouw ir A. Sanson als directeur Stadsontwikkeling van de dS+V. Zij begint per 18 april 2005.

Sanson zal binnen en buiten de dS+V een voortrekkersrol vervullen in de formulering en uitvoering van een heldere, aansprekende visie gericht op de ruimtelijke en fysieke ontwikkeling van de stad Rotterdam.

Sanson heeft een uitgebreide staat van dienst. Zij vervulde verschillende functies op het gebied van stedelijke ontwikkeling, volkshuisvesting en vastgoed. Zo was zij achtereenvolgens adjunct-directeur van het NIROV (Nederlands Instituut voor Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting), directeur van Woningbedrijf Zuid-West in Den Haag en directeur van TU Delft Vastgoedbeheer. De laatste jaren werkte zij als interim-procesmanager. Eerst bij Gideon Consult en later bij Tractief, beide in Den Haag. In deze functie was zij onder andere betrokken bij de gebiedsontwikkeling van Science Park Amsterdam.

De dS+V werkt aan de ruimtelijke en stedelijke vernieuwing van Rotterdam. De dienst ontwikkelt beleid en plannen op het gebied van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en infrastructuur. Daarnaast houdt de dS+V toezicht op de kwaliteit van bouwen en wonen en op de toewijzing van woonruimte en subsidies. Het gemeentebestuur is eigenaar en grootste opdrachtgever van de dS+V.

noot voor de redactie/