Gemeente Delft

De Delftse gemeenteraad nodigt Delftenaren uit voor een politieke markt op maandag 18 april in het Stadhuis.

Programma:
19.00 - 20.00 uur informatiemarkt, met kraampjes per thema 20.00 - 21.00 uur eerste discussieronde
21.00 - 21.30 uur pauze
21.30 - 22.30 uur tweede discussieronde
22.30 - 23.00 uur afsluitende borrel

Op deze avond wil de gemeenteraad op informele wijze in discussie met bewoners en instellingen over de begrotingsplannen voor de periode 2006 - 2009. Alle burgers van Delft zijn van harte welkom om binnen te lopen en hun mening te laten horen. In de discussierondes wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd over de plannen voor nieuw beleid. Maar het is ook mogelijk om zelf met een discussieonderwerp te komen. Naast nieuw beleid kan er tevens gereageerd worden op de bezuinigingsvoorstellen voor de komende periode. Als basis voor de avond zijn discussienota's geschreven over de verschillende beleidsthema's.

Er zijn twee discussierondes van ieder vijf thema's, die verdeeld over 5 zalen worden besproken. De eerste discussieronde duurt van 20.00 tot 21.00 uur. Voorbeelden van stellingen die bij de verschillende thema's aan de orde komen zijn:
1. Dienstverlening + Bestuur & Organisatie
Hoe ver moet de gemeente gaan met het aanbieden van digitale diensten? Is extra geld voor ondersteuning voor de raad noodzakelijk?
2. Welzijn + Integratie & Activering
Moet de gemeente het bureau Vrijwilligerswerk faciliteren? Heeft u ideeën over het op een positieve manier vormgegeven van integratie?


3. Binnenstad + Stedelijke Projecten
Is een publiekstrekkende attractie op de Paardenmarkt gewenst? Heeft de gemeente behoeft aan een stimulerend vestigingsbeleid voor startende ondernemers?
4. Cultuur
Moet er meer geld naar de evenementen in Delft zoals de 'Mooi Weer Spelen' en Koninginnedag? Vindt u ook dat meer aandacht voor cultuureducatie noodzakelijk is?
5. Wijkaanpak & Wonen
Hoe pakken we hondenpoep en graffiti aan, de grootste ergerniswekkers in iedere wijk?

De tweede ronde duurt van 21.30 tot 22.30 uur. Daar zijn onder meer volgende stellingen onderwerp van discussie:
6. Veiligheid
Moet er jaarlijks extra geld worden vrijgemaakt om de sociale veiligheid op scholen te verbeteren? Is het wenselijk extra te investeren in veiligheid in het stationsgebied in de bouwperiode van de tunnel?
7. Werk, Inkomen, Zorg
Vindt u het belangrijk om de inkomensondersteuning van mensen met een klein inkomen overeind te houden? En wat vindt u van één jongerenloket voor schooluitval en werk?
8. Duurzaamheid
Bent u het ermee eens om voor 3 jaar hetzelfde systeem van vergunningparkeren in de bestaande gebieden te handhaven?
9. Kennisstad & Economie
Spreekt Delft Kennisstad u aan? Heeft u ideeën over hoe het stadsmarketingbeleid, dat bedoeld is om bedrijven naar Delft te trekken, vormgegeven moet worden?
10. Jeugd & Onderwijs
Heeft u ideeën over hoe het 'brede school' aanbod in scholen, buurten en wijken kan worden vormgegeven? En hoe kunnen we de kansen van kinderen uit achterstandsgroepen verbeteren?

Voorafgaande aan de discussie kan vanaf 19.00 uur de informatiemarkt worden bezocht. Tijdens deze markt kan men de raadsleden informeel spreken en achtergrondinformatie krijgen over het huidige beleid. Na de bijeenkomst van 18 april bediscussieert de raad de discussienota's en ingebrachte meningen en voorstellen in een extra algemene commissie op 26 april. In oktober volgt het besluit bij de vaststelling van de programmabegroting 2006-2009.

De discussienota's staan op internet (www.gemeentedelft.info en www.raad.delft.nl ), zijn op te vragen bij de publieksbalie aan de Phoenixstraat 16 of te bestellen bij de griffie, Corry van der Rest 015 260 24 16.

Voor nadere informatie: (niet ter publicatie)
Willem van de Ven, senior communicatie adviseur van de gemeente Delft, telefoon 015 260 27 82
-----------------------


---- --