Bever Holding

Hilversum, 5/12/2005
Notulen van de Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders 18 april 2005

N.V. Bever Holding, gehouden op maandag 18 april 2005 ten kantore van de vennootschap aan het Melkpad 26 te Hilversum.

Aanwezig:

Namens de Raad van Commissarissen:
Drs. H. Visser, voorzitter
Prof. Dr. T. Blokland

Namens de Directie:
Dhr. R.H. Zieck
Namens de accountant:
Drs. E.R. Capitain RA
Namens KPMG Meijburg & Co.:
Mr. R.J.M. van Moorsel
Namens Bever Financial Services B.V.:
Dhr. J.B. van Keimpema
Dhr. G.J.H. de Jong
Dhr. J.M.K. Hutjes
Dhr. M. Kempff

Alsmede 1 aandeelhouder.


1.Opening

De Voorzitter opent de vergadering om 10.05 uur en heet de aanwezigen welkom.

De Voorzitter stelt vast dat volgens de presentielijst alsmede het ontvangen toegangsbewijs 1 aandeelhouder aanwezig is die 2.708.000 aandelen vertegenwoordigt of wel 84,7% van het aandelenkapitaal. Alle aandelen hebben recht op een stem.

De Voorzitter deelt tevens mede dat de vergadering bijeengeroepen is overeenkomstig de statuten van de vennootschap door middel van het plaatsen van een advertentie in de Officiële Prijscourant en de Telegraaf. De advertentie is geplaatst in de edities van 01 april 2005. Vervolgens constateert de Voorzitter dat de vergadering derhalve rechtsgeldig bijeen is geroepen en dat besluiten bij gewone meerderheid kunnen worden genomen.


2.Gang van zaken 2004

De Directie zou in het kort kunnen verwijzen naar de paginas 5 tot en met 8 van het jaarverslag maar geeft de navolgende aanvullende toelichting.
In 2003 is een begin gemaakt met de plannen van een verhuizing van Amsterdam naar het Gooi. Dit had in 2004 moeten leiden tot een toename in het aantal particuliere relaties van de
commissionair/vermogensbeheer. Dit gebeurde echter niet. De aanhoudende verliezen van deze activiteiten welke in 2004 opliepen tot . 700.000 en het gebrek aan toekomstperspectief hebben geleid tot het beëindigen van deze activiteiten. Uiteraard is dit gebeurd in overleg met de directie van Bever Financial Services B.V. Buiten het verlies van . 700.000 alsmede een eenmalige last van . 200.000 inzake afvloeiing personeel kwam ook de latente belastingvordering ten laste van het resultaat (zie uitvoerige behandeling pagina 7 van het jaarverslag).
Dat de daghandel nog steeds moeizaam draait bewijst een dag als vandaag waarbij de index al 8,5 punt terugloopt. Naar beneden gaat het altijd harder dan omhoog.
Naast de doorgevoerde kostenbesparingen is er ook bij de daghandel afscheid genomen van een aantal minder presterende personeelsleden waardoor ook daar een eenmalige kostenpost moest worden genomen.

Een volgend punt is de verhuur van werkplekken aan zelfstandige handelaren. Door de regelgeving van de AFM en het afwijzende standpunt van de fiscus inzake zelfstandigheid is de verhuur van deze plekken gestagneerd totdat hier wel duidelijkheid in wordt verschaft. In 2004 heeft een potentiële huurder van (een deel van) de kantoren aan het Melkpad 26 zich teruggetrokken. In 2005 heeft een nieuwe partij zich gemeld maar de onderhandelingen spitsen zich toe op de huurperiode van twee jaar (huurder) en drie à vier jaar (verhuurder). Verhuur van drie à vier jaar zou leiden tot een wat langere vaste inkomstenstroom.


3.Goedkeuring van de jaarrekening 2004

De Voorzitter geeft de gelegenheid tot het stellen van vragen. Hiervan wordt geen gebruik gemaakt. De jaarrekening 2004 is voorzien van een goedkeurende verklaring van Deloitte Accountants B.V. De vergadering wordt voorgesteld de jaarrekening goed te keuren. Dit wordt met algemene stemmen aanvaard en hiermee is de jaarrekening goedgekeurd.


4.Decharge van Directie en Raad van Commissarissen

De vergadering verleent de Directie en de leden van de Raad van Commissarissen overeenkomstig artikel 28, lid 4 van de statuten decharge. De Voorzitter spreekt zijn dank uit voor de verleende decharge.


5.Voorstel tot benoeming van de accountant voor het boekjaar 2005

Overeenkomstig artikel 28, lid 5 van de statuten wordt de Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgesteld Deloitte Accountants B.V. wederom te benoemen tot accountant voor het boekjaar 2005. Dit voorstel wordt met algemene stemmen aanvaard.


6.Rondvraag

De Directie spreekt haar bewondering uit voor het enthousiasme van de directie en het personeel van Bever Financial Services B.V.waarmee onder deze moeilijke omstandigheden gewerkt blijft worden. Dit enthousiasme houdt de hoop op betere tijden in stand. De Directie spreekt tevens haar dank uit naar de administratie voor de goede financiële verslaggeving en wenst de directie van Bever Financial Services B.V. veel sterkte. De Voorzitter onderschrijft deze opmerking.

De notulen zullen zoals reeds vorig jaar toegezegd voor 01 juli 2005 op de site van N.V. Bever Holding vermeld staan en fysiek verkrijgbaar zijn.


7.Sluiting

De Voorzitter dankt de aandeelhouder en de in de notulen genoemde andere personen voor hun aanwezigheid en inbreng en sluit de vergadering.

Hilversum, 5/12/2005

© NV Bever Holding