STICHTING EXODUS NEDERLAND

EXODUS: Wereldmuzikant Lameirinhas verbindt zich aan Exodus!

Jubilerende wereldmuzikant Lameirinhas verbindt zich aan ex-gedetineerden!

Wereldmuzikant Fernando Lameirinhas geeft op 18 april 2005 in Koninklijk Theater Carré, samen met collega-artiesten, een jubileumconcert. Stichting Exodus Nederland vindt in Lameirinhas teksten de muzikale verwoording van het Exodus-werk. Lameirinhas voelt zich verbonden met de problematiek van de reïntegratie van ex-gedetineerden, en vindt in de achterban van Exodus een passend publiek. De wens om samen te werken, heeft onder meer gestalte gekregen in de prijsvraag die Exodus uitschreef in haar nieuwsbrief (oplage 15.000). De winnaars, waaronder ex-gedetineerden, bezoeken het jubileumconcert. Eerdere bezoeken aan concerten van Lameirinhas leidden bij de ex-gedetineerden tot enthousiaste reacties.

Lameirinhas is een Portugese muzikant die al veertig jaar inspirerende wereldmuziek maakt die uitzonderlijk aansluit bij het gedachtegoed van Exodus. Exodus biedt reïntegratie programmas aan ex-gedetineerden. Verspreid over het land zijn er tien Exodus-huizen en een netwerk van bijna duizend vrijwilligers.

In het unieke jubileumconcert blikt Lameirinhas terug op zijn carriere, samen met Trijntje Oosterhuis, Paul de Leeuw, Frank Boeijen en vele anderen. Tevens is Lameirinhas tot en met 23 april 2005 in het theater te zien met zijn Morna Fado-tour.

De samenwerking tussen Exodus en Lameirinhas uit zich in de volgende activiteiten. Exodus publiceerde in haar nieuwsbrief een interview met Lameirinhas. In dezelfde nieuwsbrief schreef Exodus de prijsvraag uit. Exodus bezoekt momenteel met haar zakenrelaties en de Exodus-huizen de voorstellingen van de Morna Fado-tour. Exodus verspreidt de cd Alegria do Triste onder de nieuw aangemelde donateurs. Om de betrokkenheid bij elkaars werk blijvend tot uitdrukking te brengen, zal er steeds naar nieuwe samenwerkingsvormen worden gezocht.