Gemeente Leiden

Uniek convenant tussen Vereniging van Eigenaren en gemeente Leiden

In een uniek convenant komen de Vereniging van Eigenaren Rijnstede (V.V.E. Rijnstede) en de gemeente Leiden een gemeenschappelijk onderhoudsplan voor de woonomgeving van de wijk Rijnstede overeen. De bewoners van deze nieuwe Leidse woonwijk nemen daarmee grotendeels zelf de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van hun woonomgeving op zich. De ondertekening vindt maandag 18 april a.s. om 19.00 uur plaats in het wijkonderkomen van Stadsdeel West aan de Lage Morsweg 102.

De nieuwe woonwijk Rijnstede bevindt zich tussen de Hoge Morsweg en de Rijn en bestaat uit 28 eengezinswoningen en drie appartementencomplexen met in totaal 51 appartementen. Sinds de oplevering van de laatste woning, zo'n twee jaar geleden, is er intensief contact geweest tussen bewoners en de afdeling Wijkbeheer van de gemeente over de inrichting van de woonomgeving. De afdeling Wijkbeheer is verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en onderhoudt onder meer de bestrating. de perken en parken en speeltoestellen in de wijk. De betrokkenheid van de bewoners bij hun eigen wijk en de gesprekken van de gemeente met de bewoners hebben geresulteerd in het opstellen van een convenant. Daarin is onder meer afgesproken dat de bewoners zelf het groen onderhouden in de buurt. Daarnaast houden ze de straten, perken en plantsoenen vrij van zwerfvuil. Stadsdeel West ondersteunt de bewoners bij het onderhoud door het leveren van de benodigde gereedschappen, het geven van adviezen over het beheer en het leveren van beplantingsmateriaal. Ook blijft Wijkbeheer verantwoordelijk voor onder meer het maaien van de bermen en onderhoud van speeltoestellen. De oppervlakte van de woonwijk Rijnstede beslaat zo'n 200 m2.

Het convenant wordt afgesloten voor de duur van twee jaar. De heer P. Hesseling ondertekent namens Vereniging van Eigenaren en mevrouw E. van Middelkoop doet dat als wijkchef van stadsdeel West namens de gemeente.

Nadere informatie bij de heer J. Jansen, afdeling communicatie, dienst Milieu en Beheer, tel. 071-5167762

De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de convenantondertekening, maandag 18 april om 19.00 uur in Boerderij de Slaagh, Lage Morsweg 102.


---- --