Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 18 april 2005
Nieuws > Mededelingen >

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 18 APRIL 2005

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU


* Raadsvergadering 25 april
* Nieuwe regels afvoer grond naar Usquert
* Inzameling klein chemisch afval in april
* Verzoek vrijstelling bestemmingsplan Siebo T. Haanstraat Wirdum
* Vrijstelling bestemmingsplan Fromaweg Wirdum
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning
* Vergaderingen welstandscommissie
* Informatiebijeenkomst baggerwerken Fraamklap


----------
RAADSVERGADERING 25 APRIL

De gemeenteraad van Loppersum vergadert op maandag 25 april 2005 om 19.30 uur in de recreatiezaal van Wiemersheerd, De Schepperij 2 te Loppersum. De agenda is als volgt:


1. Opening.

* Aanbieding rapport onderzoek naar personeelslasten van de gemeente Loppersum.
2. Rondvraag

3. Definitieve vaststelling agenda.

4. Gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.
5. De notulen van de vergadering van 28 februari 2005/Besluitenlijst.
6. Cumulatieve toezeggingenlijst.

7. Ingekomen stukken.

8. Instemmen met de bezuinigingsvoorstellen Loppersum in evenwicht
9. Strategische Visie.

10. Uitbreidingsplannen Stedum en Westeremden.
11. Begrotingswijzigingen.

12. Sluiting.

De raadsstukken zijn te vinden op Gemeenteraadsvergadering 25 april 2005. Voor inzage van de onderliggende stukken kunt u contact opnemen met de heer R. Hekma van de afdeling Algemene Zaken, tel. 0596-575123.


----------
REGELS AFVOER GROND NAAR USQUERT GEWIJZIGD

De transport en het gebruik van grond moeten alweer enkele jaren bij de gemeente gemeld worden. Dit om te voorkomen dat met het verplaatsen van grond ook vervuiling wordt verspreid. Een teveel aan grond kan sinds kort onder bepaalde voorwaarden door particulieren en bedrijven bij het Vuilverwerkingsbedrijf in Usquert worden aangeboden.
* Er is een maximum van 30 m3 per locatie en de kosten zijn ¤ 10,00 inclusief BTW per ton.
* De grond mag maximaal 10% bodemvreemd materiaal bevatten (puin, plastic, hout e.d.) en
* mag alleen afkomstig zijn van een niet-verdachte locatie.

Net als bij transport en toepassing elders moet de partij grond altijd vergezeld gaan van een door de gemeente ondertekend meldingsformulier voor de afvoer en het gebruik van de grond. Dit formulier is af te halen bij de sector Ruimtelijke Zaken, vakgroep Milieu, Concordiaplein 4 te Middelstum elke werkdag van 8.30 tot 12.00 uur. Op verzoek kan het formulier worden toegestuurd. Binnen enkele dagen is het ook mogelijk om het formulier te downloaden van onze website www.loppersum.nl. Het formulier dient altijd ondertekend te zijn door de gemeente voordat het transport plaatsvindt. Voor meer informatie kunt u bellen met de vakgroep Milieu via telefoonnummer 0596 - 575 208.


----------
INZAMELING KLEIN CHEMISCH AFVAL IN APRIL

De chemokar staat op 20, 21 en 22 april weer een half uur in elk dorp. In de afvalwijzer, die u heeft gekregen staan de standplaatsen en het tijdschema. Zie ook: Inzameling klein chemisch afval
* woensdag 20 april staat de chemokar in Westerwijtwerd, Middelstum, Toornwerd, Huizinge, Westeremden en Zeerijp;
* donderdag 21 april staat de chemokar in Oosterwijtwerd, Leermens, 't Zandt, Zijldijk, Garsthuizen en Stedum;
* vrijdag 22 april staat de chemokar in Eenum, Wirdum, Garrelsweer en Loppersum.

Het is ook mogelijk om klein chemisch afval in te leveren bij de gemeentelijke werkplaats aan de Pomonaweg in Loppersum. Dat kan alleen op dinsdag- woensdag- en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Voor uigebreidere informatie zie Inzameling klein chemisch afval


----------
VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN SIEBO T. HAANSTRAAT 22 IN WIRDUM

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum maken bekend dat zij van plan zijn om met toepassing van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan Wirdum. Het betreft hierbij de voorschriften uit artikel 3 lid 1 van het voornoemde bestemmingsplan. De vrijstelling is nodig voor
* het gebruik van een deel van de begane grond van de SieboT. Haanstraat 22 in Wirdum als schoonheidssalon.

Met ingang van 19 april 2005 kunt u gedurende vier weken aangaande het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijze indienen. De bij de aanvraag om vrijstelling behorende stukken liggen gedurende genoemde termijn ter inzage op de afdeling VROM, Concordiaplein 4 in Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 in Loppersum. Voor beide locaties geldt de openingstijd (op werkdagen) van 9.00 tot 12.00 uur. Voor informatie kunt u contact opnemen met de afdeling VRO in Middelstum (tel. 0596-575228).

Loppersum, 18 april 2005

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester.
J. Knip, loco-secretaris.


----------

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLANVOORSCHRIFTEN WIRDUM

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het bestemmingsplan "Wirdum", aangaande het bepaalde in artikel 3 van voornoemd bestemmingsplan. Het betreft in het concrete geval het verlenen van vrijstelling om op het
* perceel Fromaweg 14 te Wirdum, welke de bestemming "woondoeleinden" heeft, het plaatsen van een serre toe te staan. De vrijstelling heeft betrekking op een afwijking van de minimale afdekking met een kap van 40 graden.

Vanaf 19 april 2005 kunt u gedurende vier weken tegen het voornemen van burgemeester en wethouders uw schriftelijke zienswijze kenbaar maken. De betreffende aanvraag ligt gedurende genoemde termijn ter visie op de sector Ruimtelijke Zaken, Concordiaplein 4 te Middelstum en op de afdeling Algemene Zaken, Stationslaan 1 te Loppersum. Eventueel zal een nadere gedachtewisseling plaatsvinden. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Zomer van de vakgroep Bouwen en Wonen te Middelstum, tel. 0596- 57 52 06.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum, A. Rodenboog, burgemeester,
L. Knip, loco-secretaris.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Gebruiksvergunningen

* Vereniging Dorpsbelangen Eenum voor het in gebruik hebben van een dorpshuis op het perceel Schansweg 2A te Eenum, verzonden 12 april 2005;
* De Zijlen, Locatie Fraamborg voor het in gebruik hebben van een woonvorm voor
* verstandelijk gehandicapten op het perceel Plataanlaan 4 te Middelstum, verzonden 12 april 2005;
* Gereformeerde Kerk Garrelsweer voor het in gebruik hebben van een kerkgebouw op het perceel Stadsweg 89 te Garrelsweer, verzonden 12 april 2005.