Gemeente Den Haag

april 2005
Wethouder Norder reikt certificaat Veilig Wonen uit (15 april) Wethouder Marnix Norder reikt op 18 april een certificaat Veilig Wonen uit aan een bewoner van het voormalige weeshuis Bastion le Roi. Met de overhandiging van dit certificaat worden de appartementen in dit monument officieel veilig verklaard. Het merendeel van de appartementen in het voormalige weeshuis is nu voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van Bastion le Roi wendde zich twee jaar geleden tot de gemeente met de wens voor de appartementen het keurmerk veilige woning te halen. Het afgelopen jaar zijn de appartementen voorzien van al het hang- en sluitwerk dat is vereist voor het keurmerk. Met de uitreiking van een van de certificaten door wethouder Norder op 18 april zijn de werkzaamheden klaar. Het monument Bastion le Roi in de Schilderswijk is nu goed beveiligd.

De gemeente Den Haag stimuleert met een jaarlijks programma dat de bestaande voorraad woningen op het niveau van het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt gebracht. Zo subsidieert de gemeente onder andere woningbouwcorporaties om hun woningen op het niveau van het keurmerk te brengen. Door deze actieve aanpak kon de gemeente vorig jaar tweeduizend certificaten uitreiken.

De feestelijke uitreiking van het certificaat op 18 april duurt van 18.15 19.15 uur en vindt plaats in de hal van het gebouw Bastion le Roi aan de Hooftskade 1 t/m 85.

Het programma:
Welkomstwoord door de voorzitter van de VvE mevrouw Vaandrager. Speech wethouder Norder. Overhandiging certificaat aan mevrouw Vaandrager. Afsluiting met borrel en hapje.

Veiligheidsplan
Het veiliger maken van woningen maakt onderdeel uit van het plan Een veilig Den Haag: een opdracht aan alle Hagenaars. Dit plan beschrijft hoe Den Haag werkt aan veiligheid. In 2006 moeten de criminaliteit en overlast met 25 procent zijn gedaald en moet de Hagenaar zich veiliger voelen. Voor de gemeente Den Haag is dit prioriteit nummer één. Voor meer informatie: www.denhaag.nl/veilig.