Ingezonden persbericht


Benoemingsbericht

COMPUWARE BENOEMT NIEUWE COUNTRY MANAGER NEDERLAND

18 april 2005, Amsterdam - Wim Rietdijk is de nieuwe Country Manager van Compuware Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de verkoop en levering van de software, services en oplossingen van Compuware. Volgens hem is het bij Compuware cruciaal voor verdere groei om producten en diensten uit het brede portfolio van Compuware vaker gebundeld aan te bieden. Door dat te doen, kan het softwarebedrijf volgens hem beter antwoord geven op complexe vraagstukken over bijvoorbeeld de 'productiviteit van softwareontwikkeling', de 'kwaliteit van softwaretesten' en de 'performance van applicaties'.

"De producten van Compuware zijn gericht op efficiëntie in en het goed functioneren van complexe IT en dat vraagt om een geïntegreerde aanpak door er enerzijds voor te zorgen dat prestaties van huidige systemen optimaal zijn en tegelijkertijd te adviseren over de inrichting van huidige IT processen. Die totaalaanpak krijgt mijn onverdeelde aandacht om verregaande groei in Nederland veilig te stellen," aldus Rietdijk.

"Ik heb om een aantal redenen voor Compuware gekozen. Het indrukwekkende klantenbestand en het hoogwaardige en brede portfolio aan producten en diensten zijn er daar twee van. Verder heerst er hier een no-nonsense cultuur die resultaatgericht werken bevordert en dan ben ik als een vis in het water."

Wim Rietdijk (48 jaar) is afkomstig van Tridion Benelux waar hij Managing Director was. Rietdijk heeft ruime ervaring in het managen van organisaties die zowel software- als services leveren. Rietdijk was eerder Vice President Sales van Computer Associates in de Benelux en President Centraal Europa van Sterling Software. Vooral vanuit zijn functie bij Sterling neemt Rietdijk veel ervaring mee in het samen brengen van producten en diensten.

Compuware Nederland
Compuware Nederland is een softwareleverancier die zich toelegt op het leveren van oplossingen voor het bouwen, testen en beheren van grootschalige, bedrijfskritische systemen. Compuware is opgericht in 1973 in Detroit en heeft momenteel wereldwijd 9.500 medewerkers in dienst. In Nederland werken meer dan 325 medewerkers, verdeeld over het Nederlandse verkoopkantoor, het Europese hoofdkantoor en het Amsterdam Development Center. In Amsterdam worden onder andere Compuware's producten als OptimalJ en Uniface ontwikkeld. Dagelijks werken in Amsterdam 200 ontwikkelaars aan het optimaliseren van de bedrijfskritische applicaties voor organisaties wereldwijd. Hiermee heeft Compuware één van de grootste Development Centra in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.compuware.nl.

# # #



Ingezonden persbericht