Ingezonden persbericht

Nieuw fantasymagazine met korte verhalen

Pure Fantasy: 'want het leven is al saai genoeg'

KAMPEN, 20050418 -- KAMPEN - Het was er nog niet: een magazine met uitsluitend korte fantasy-, SF- en horrorverhalen. Dus besloot fantasy-auteur Alex de Jong dat het tijd werd er eentje te lanceren. Pure Fantasy. Eind vorig jaar werd met stille trom het nulnummer gelanceerd op een fantasy-evenement in het Archeon. Vandaag ligt het allereerste nummer bij de abonnees. Totale verspreiding: 50.000 adressen.


Pure Fantasy nummer 1 bevat, naast een interview met fantasy-auteur Peter Schaap, onder andere een vijftal korte verhalen van bekende en minder bekende auteurs. Het kwartaalmagazine richt zich op de genres fantasy, SF en horror. In principe gaat het om origineel Nederlandstalig werk. Initiator, uitgever, hoofdredacteur én auteur, Alex de Jong: 'Pure Fantasy is gestart vanuit het idee dat er in Nederland en België volop schrijftalent aanwezig is dat het verdient om een groot lezerspubliek te bereiken. Bestaande bladen bieden naar mijn idee te weinig ruimte voor het publiceren van dergelijke verhalen. Met PF hopen we dat gat te vullen. We zijn dan ook uitdrukkelijk geen algemeen fantasyblad, maar een verhalenblad. Eentje met interviews, columns en wetenswaardigheden over het schrijven van een fantastisch verhaal. Verder is het vooral gevuld met lekker, kort en spannend leesvoer.'

Schrijfwedstrijd
Komende tijd zullen maar liefst 50.000 gezinnen met dit nieuwe fantastische magazine kennismaken. 'Schrijvers moeten een groot publiek kunnen bereiken', stelt Alex, die op het idee voor dit nieuwe magazine kwam omdat hij al twee jaar lang, ieder half jaar, een schrijfwedstrijd voor fantasy-liefhebbers organiseert. 'Uit die wedstrijd borrelden mooie verhalen op, maar er gebeurde na de wedstrijd niets mee. Dat vond ik zonde. Pure Fantasy is dan ook een podium voor beginnende en gevestigde schrijvers.'
Het initiatief, dat op de Archeon Midwinter Fair (december 2004) met een nulnummer werd gelanceerd, wordt inmiddels breed gesteund door de gevestigde orde van fantasy-schrijvers. 'Schrijvers als Tais Teng, Peter Schaap, Jaap Boekestein en W.J. Maryson hebben allen hun medewerking toegezegd en korte verhalen ingezonden', aldus de enthousiaste uitgever. Overigens is Alex de Jong zelf ook niet geheel onbekend in het fantasy-wereldje. Met zijn succesvolle fantasy-debuut 'De Raad van Zeven' (uitgegeven in eigen beheer), sleepte hij vorig jaar, als eerste Nederlandse auteur, de Elf Fantasy Award in de wacht. Fantasy-grootheden als Terry Goodkind en Robin Hobb gingen hem voor.

Inhoud
In PF 1 verhalen van Alex de Jong, Jaap Boekestein, Jack Lance, Tais Teng en Sanne de Ruiter. Daarnaast columns van Cornelis Alderlieste en Tais Teng. Het magazine is verfraaid met tekeningen vervaardigd door fantasy-illustratoren Henning Janssen, Jos Weijmer en Monte Moore (USA). De cover is van de Spaanse fantasy-artist Alejandro Martinez.
Een week na het verschijnen van dit allereerste reguliere nummer ziet overigens al weer een extra editie van Pure Fantasy het levenslicht. Ditmaal een speciale beurseditie ter ere van de Elf Fantasy Fair (23/24 april). PF nummer 2 zal eind juni/begin juli van de persen rollen.

Een los nummer van Pure Fantasy kost 4,95 euro. Het eerste nummer wordt aangeboden voor de introductieprijs van 2,50 euro. Een abonnement (vier reguliere nummers en extra uitgaven) kost 20 euro per jaar. Abonnees van Pure Fantasy kunnen tevens deelnemen aan de Pure Fantasy Schrijfwedstrijd en zo de publicatie van hun eigen manuscript proberen te winnen.
Meer info: www.purefantasy.nl.




Ingezonden persbericht