TROS


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 18-04-2005

JEAN MENTENS TEKENT CONTRACT BIJ TWEEVANDAAG

Per 1 mei a.s. treedt TweeVandaag-hoofdredacteur Jean Mentens in dienst van de AVRO én TROS. Vanaf die datum krijgt Klaas Samplonius, de TROS-hoofdredacteur, een nieuwe functie binnen het bedrijf. Mentens is dus per 1 mei hoofdredacteur voor het gehele TweeVandaag. Op donderdag 14 april tekende hij zijn contract.

Jean Mentens (Antwerpen 1952) was, vóór hij als eindredacteur betrokken was bij de oprichting van het RTL Nieuws, correspondent van het NOS Journaal in Rome. Later werd hij hoofdredacteur van Nieuwe Revu en Hart van Nederland. Hij lanceerde het succesvolle ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland en leidde al vanaf augustus van vorig jaar het AVRO-smaldeel binnen de TweeVandaag-redactie. Met zijn aantreden als enig hoofdredacteur wordt de samenwerking van TROS en AVRO in TweeVandaag geïntensiveerd. Mentens: "Het is een privilege om in dienst te staan van zo'n schitterende redactie als die nu ontstaat door de samenwerking van TROS en AVRO op het gebied van actualiteiten. We hebben alles om een succesvolle rubriek zonder dogma's en met een eigen profiel neer te zetten op Nederland 2 en ik beloof de kijkers dat we dat ook gaan doen! "

Julius Minnaar, directeur Media en Financiën TROS: "Wij zijn blij met de aantreding van Jean Mentens. Hij heeft zich in het verleden bewezen als journalistiek leider door onder meer het opzetten van de succesvolle programma's Hart van Nederland en Goedemorgen Nederland. TROS heeft het volste vertrouwen in hem."

Gerben Eggink, algemeen directeur AVRO: "Twee Vandaag zal onder leiding van Jean Mentens en zijn team werken aan een minder vrijblijvende onderwerpskeuze en meer aansluiten bij het nieuws van de dag en het brede publiek van Nederland 2. Jean Mentens is met zijn ruime journalistieke ervaring de aangewezen persoon voor deze job. De AVRO heeft er alle vertrouwen in".

TweeVandaag wordt elke dag, met uitzondering van zondag, uitgezonden op Nederland 2 na het NOS Journaal van 18.00 uur. De redactie van TweeVandaag bestaat sedert de samenwerking van TROS en AVRO, september 2004, uit meer dan 70 personen en het actualiteitenprogramma heeft een gemiddeld kijktijdaandeel van bijna 17 procent (764.000 kijkers).